В Україні створено бота-юриста для реєстрації бізнесу

Українські фахівці IT-галузі підкорюють нові висоти. Нещодавно вітчизняні розробники створили Telegram-бота, який надає допомогу в реєстрації бізнесу, і інших юридичних питаннях.

Свого часу створений розробниками зі Стенфордського університету бот-юрист за 6 місяців виграв судові справи на суму близько 3 мільйонів доларів. Українські розробники вирішили повторити успіх колег. Фахівці компанії lexnet.io створили Telegram-бота, який допомагає користувачам вирішувати юридичні питання. Програма самостійно реєструє бізнес - може перевіряти назву, підказує власнику КВЕДи, надає допомогу у виборі системи оподаткування, дозволяє робити запити на копії документів. А от про всі тонкощі реєстрації ФОП в Києві детальніше на сайте www.buhuslugi.com.ua, там же ви зможете замовити послуги досвідчених фахівців компанії “Аудит. Бухгалтерия. Аутсорсинг”

Орієнтована ця програма на юридичні компанії, які бажають отримати толкового помічника. Вартість використання бота в рік становить один біткойн (на сьогоднішній день це близько 750 доларів).

У компанії-розробника кажуть, що підготовлена ​​програма є досить корисною. Наявність бота в штаті співробітників дає компанії можливість мати цілодобового помічника в службі підтримки клієнтів. Крім того, власники компанії економлять на штатному юристові і формують імідж інноваційної юридичної компанії.

Партнер в компанії lexnet.io Нестор Дубневич з цього приводу говорить, що така конвеєрна і шаблонна процедура як реєстрація бізнесу в теперішні часи тотальної роботизації цілком може бути передана ботам. Використання роботів дозволить вивільнити час штатних юристів, які зможуть зайнятися вирішенням більш творчих завдань. Власники юридичного бізнесу, в свою чергу, можуть заощадити на трудових ресурсах. Також Дубневич додає, що бот супроводжує клієнта на кожному етапі процедури реєстрації бізнесу.

Розроблена програма має ряд переваг у порівнянні з рядовим юристом. На відміну від живої людини, робот не хворіє і не помиляється, може перебувати на зв’язку цілодобово і без вихідних. Крім того, при покупці бота власник зможе сформувати характер і модель спілкування програми з клієнтами відповідно до цінностей тієї чи іншої компанії.

Крім виконання основної роботи новий робот-юрист може жартувати, а також креативно відповідати на нестандартні питання клієнтів. Максимально комфортним для клієнтів зробити спілкування з роботом допомогли включені в команду розробників маркетолог, психолог і письменник-фантаст. Досвідчені юристи-корпоративщики, які працювали над скриптом бота, забезпечуватимуть наявність в програмі актуального українського законодавства.