Як вибрати ресторан в незнайомому місті: 7 простих правил

Здавалося б, що може бути простіше вибрати кафе в незнайомому місті, але часом різноманітність закладів така велика, що аж розбігаються очі! Як же серед всіх цих закладів вибрати найоптимальніший варіант і не помилитися?

Звичайно, найкраще тут скористатися сервісом Томато, де представлена найактуальніша об’єктивна інформація про більш як 4 тисячі ресторанів з 36 міст України. А ще існують маленькі хитрощі, котрі дозволять зробити найкращий вибір.
.
1. Уникайте туристичних місць. Якщо ви хочете заощадити, то це найкраща порада! Кава на площі Сан-Марко у Венеції обійдеться вам в 3 рази дорожче, ніж де-небудь за пару кварталів від нього. Самі туристичні місця легко знайти в tripadvisor і foursquare. Але все ж, не радимо нехтувати їх рейтингами, можна оглянути один або парочку ресторанів, які вас особливо зацікавили. Може ви давно мріяли відвідати знамените Кафе де Флор в Парижі, навіщо від цього відмовлятися?
 
2. Публіка. Кожен ресторан створений для свого контингенту відвідувачів. Якщо всередині практично нікого немає, значить в ресторані завищені ціни або погана кухня. І те й інше туристам найкраще обходити стороною. А ось якщо в ресторані навпаки дуже людно і завдяки щасливому випадку залишився останній столик - ви знайшли правильне місце! Місцеві жителі завжди люблять місця, де не дорого і смачно годують.
 
3. Зовнішній вигляд. Якщо ресторан виглядає як забігайлівка або прокурене караоке, навряд чи тут варто чекати вишуканих страв і хорошого сервісу. Найкраще, що вам подадуть - міцні напої і картоплю фрі. Хоча, бувають і виключення з правил, наприклад у Гонконгу є кілька недорогих забігайлівок, які відзначили критики путівника Мішлен. Також не радимо відвідувати заклади з помпезним інтер’єром і дорогий начинням. Тут або ви переплачуєте за інтер’єр, або всі ці дизайнерські рішення просто відволікають увагу від кухні невисокої якості.
 
4. Персонал і сервіс. Персоналу не обов’язково треба бути вишколеним до ідеалу, хіба що якщо це не ресторан трьох зірок Мішлен. Найкращий персонал це, коли до вас ставляться з привітністю і посмішкою, але при цьому і не намагаються продати вам хліб до піци. А ще краще, якщо офіціант добре знає меню і може щось порекомендувати від себе.
 
5. Гігієна. Лише в милому диснеївському мультику дозволено на кухні керувати маленькій мишці. Сумніваюся, що ви хотіли б, щоб якийсь волохате звірятко або інші не зовсім чисті речі торкалися ваших страв до вживання. Хорошим способом дізнатися наскільки добре в ресторані з гігієною - в першу чергу оглянути туалет, по ньому відразу можна визначити, чи приділяється тут належна увага гігієні або варто обмежиться якимось напоєм в пляшці. Часто в таких ситуаціях підходять ресторани з відкритою кухнею. Так ви не тільки спостерігаєте за процесом, а й розумієте, що від вас нічого не приховують.
 
6. Меню. Меню повинно бути лаконічним і зрозумілим. Якщо тут можна знайти меню на всіх можливих мовах, то швидше за все - в це місце часто заглядають туристи. Ще однією ознакою туристичного місця буде меню біля входу. Якщо у закладу хороша репутація і багато постійних клієнтів, вони можуть обійтися і без меню, написавши 5 позицій на дошці, а офіціант прийде і розповість, що смачного приготував їх шеф-кухар. Добрим запобіжним засобом буде залишити меню до розрахунку, часто недобросовісні ресторани можуть збільшити ціни в чеку, хоча в меню вони були зовсім іншими. Якщо ви залишите меню, у вас будуть незаперечні докази.
 
7. Ціни. Ціни в закладі повинні бути прийнятними, але не найдешевшими. Якщо вам пропонують стейк за смішною ціною, будьте готові, що він буде не найвищої якості. Теж саме, якщо вам подають щось звичайне за шалені гроші, наприклад, морозиво, тільки якщо його не роблять з додаванням харчового золота. Важливо звертати увагу не тільки на ціни, але і на порції. Буває, що в закладі невисокі ціни, але порції набагато менше, ніж в закладах дорожче.