Не дай собі замерзнути! Вибираємо обігрівач для дачі

Не за горами осінь з її дощами і холоднечею... Без опалення ніяк не обійтися, особливо на дачі! Сьогодні наша розмова - про електричні обігрівачі, їх різновиди і особливості використання.

Масляні обігрівачі

Ці моделі перевірені десятиліттями, але цілком актуальні і зараз. Нагрівальний елемент розташований всередині герметичного корпусу, заповненого мінеральним маслом.

Переваги: ​​безшумні, безпечні, недорогі, різноманітні. На них можна сушити одяг. Недоліки: важкі, повільно прогріваються.

Рекомендуються в якості пересувного локального обігрівача і мобільної сушарки.

Тепловентилятори

Найбільш «спритні». Їх нагрівальний елемент, повз якого вентилятор проганяє повітря, досягає робочої температури за лічені секунди. Багато тепловентиляторів ще й повертаються навколо своєї осі, дуючи теплим повітрям в різні боки.

Переваги: ​​швидко нагрівають приміщення, легкі, недорогі. Влітку можуть використовуватися як вентилятор. Недоліки: галасливі, більш пожежонебезпечні, ніж інші. На розпеченій відкритій спіралі (в моделях відповідної конструкції) обгорає пил, поглинаючи кисень і забруднюючи повітря продуктами горіння.

Рекомендуються: як доповнення до основних систем опалення та «екстрений обігрів».

Інфрачервоні

Інфрачервоне випромінювання, що випускається таким обігрівачем, нагріває не всю кімнату, а предмети, на які потрапляє. Це дозволяє створювати комфортну температуру саме там, де знаходяться люди, і відповідно витрачати трохи менше електроенергії.

Переваги: ​​економічні. Швидко прогрівають будинок. Чи не заважають проходу, оскільки найчастіше розміщуються на стелі. Можна використовувати на вулиці.
Недоліки: висока ціна, незручність для кімнат складної конфігурації (з-за рогу не гріє!). Не підходять для спалень (можуть сушити шкіру).

Рекомендуються для приміщень простої форми, терас, а також для дачних будиночків, в яких взимку господарі бувають нечасто.

Конвектори

Повітря в цих обігрівачах проходить повз нагрівального елементу за рахунок природної тяги, як у комині.

Переваги: ​​зручні, безпечні, безшумні, вдало вписуються в інтер’єр (найчастіше встановлюються на стіну). Існують моделі з широкими можливостями програмування і віддаленого управління. Недоліки: можливі протяги і нерівномірний обігрів приміщення.

Рекомендуються як основне опалення будинку.

Монолітні панелі

Нагрівальний елемент такої панелі розташовується в самому її тілі. Вдалий різновид - монолітні кварцові модулі, що складаються з композитного складу з включенням великої кількості кварцового піску. Зазвичай кріпляться на стіну.

Переваги: ​​зручні, безшумні, не спалюють кисень. Кварцові модулі приємні на дотик, довго зберігають тепло ( «ефект гарячої цегли»), максимально екологічні і пожежобезпечні. Недоліки: прогріваються не відразу.

Рекомендуються як основне опалення будинку.

Надійні, економні інфрачервоні системи опалення, інші сучасні прилади для обігріву, якісні термопанелі для утеплення фасадів по доступній вартості пропонує компанія ІЕС.