ІКЕА позмагається з Tesla у виробництві сонячних батарей для дому

На ринку сонячних батарей для дому з'явився новий гравець з відомим ім'ям - продавець меблів "ІКЕА".

Як стало відомо, спочатку домашні батареї конкурента Powerwall і сонячної системи для дахів компанії Tesla будуть продаватися тільки у Великобританії, де власники будинків на сонячній енергії можуть продавати надлишки державі. Але новий дизайн дозволить накопичувати енергію, щоб використовувати пізніше, а це дасть можливість домовласникам знизити витрати на електрику на 70%.

Амбітна мета продавати сонячні панелі об’єднала IKEA з компаніями LG і Sonnen ще в 2013 р. Але для виробництва сонячних батарей в напарники компанія вибрала найбільшого постачальника сонячних систем в Великобританії компанію Solarcentury.

Основна перевага “ІКЕА” - можливість продавати батареї за нижчими цінами. Зокрема, якщо Powerwall “Тесли” потужністю 14 кВтг коштує понад 5 тис. фунтів стерлінгів, то ціни на батареї “ІКЕА” стартуватимуть з 3 тис. фунтів.

В цілому, використання енергії Сонця у світі продовжує стрімко зростати. Не пасе задніх і Україна, де ефективні сонячні геліосистеми використовуються вже багатьма домовласниками.

У березні 2017 року сонячна і вітрова енергетика забезпечила 10% усього споживання електрики в США. У виданій недавно доповіді компанії Frontier Group оцінюється зростання ключових технологій, необхідних для переходу США на відновлювану енергію. У доповіді представлений огляд факторів, що сприяли швидкому зростанню чистої енергетики з 2007 року, включаючи політику, технології і більш низькі витрати.

Гедеон Вайсман, співавтор доповіді, зазначає: «Ці та інші досягнення відкривають нові можливості для припинення нашої залежності від викопного палива».

У доповіді були згадані такі факти, надані Environment New York: Research & Policy Center спільно з Frontier Group: сьогодні США виробляють майже в 8 разів більше відновлюваної електроенергії, ніж у 2007 році; 2016 рік став «сонячним роком» в історії США, сонячні панелі генерували в 43 рази більше електрики, ніж у 2007 році; вітрова енергетика швидше за все розвивалася в штатах: Оклахома, Канзас, Іллінойс і Північна Дакота.

Роб Сарджент, директор енергетичної програми Центру досліджень і політики в галузі навколишнього середовища, стверджує, що відновлювана енергія може і повинна бути пріоритетом США, всупереч політиці Дональда Трампа, який вийшов з Паризького угоди.

Отримати консультацію або купити обладнання для сонячної електростанції можна в компанії ЕКО ЕНЕРГІЯ ® за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Гетьмана Мазепи, 72.