Кондиціонер в спеку: як не нашкодити собі

Під час спеки кондиціонер - це справжній порятунок, причому не тільки в офісі, але і вдома. Однак через нього повітря в приміщенні стає холодним і дуже сухим, через що багато людей застуджуються і хворіють. З'ясуємо, як безпечно користуватися кондиціонером.

Інтернет-магазин Tsfera.com.ua пропонує широкий асортимент якісної функціональної кліматичної техніки, торгівельного обладнання, холодильних агрегатів, опалювальних і газових систем.

Кондиціонер здатний різко знизити температуру в приміщенні - відразу на 10-15 градусів. Але такий перепад несе потенційну небезпеку для людини. Занадто різкий перепад температур призводить до того, що в організмі сповільнюються обмінні процеси, знижується потреба тканин в кисні. Відповідно, знижується реакція імунітету на зовнішні впливи.

Також кондиціонер сильно сушить повітря в приміщенні. А значить, пересихають слизові носа і очей, що створює не тільки дискомфорт, але і оптимальні умови для розвитку патогенної мікрофлори.

Щоб запобігти пересиханню слизових носа і очей, потрібно користуватися зволожувачем повітря і пити більше води. Якщо відчувається дискомфорт, варто купити спрей з морською водою і прості зволожуючі краплі для очей. Також корисно періодично виходити з приміщення і дихати свіжим повітрям. Приміщення, в якому працює кондиціонер, обов’язково потрібно регулярно провітрювати. Це слід робити кожні 2-3 години протягом 15 хвилин - за цей час приміщення не встигне нагрітися, зате в нього надійде свіже повітря. При цьому кондиціонер потрібно вимкнути.

Провітрювати приміщення потрібно завжди - і влітку, і взимку. Тому що кондиціонер, яким би він не був сучасним, все одно «ганяє» одне і те ж повітря. І якщо в приміщення зайшла людина з вірусом, то кондиціонер допоможе захворіти всім іншим. При регулярному провітрюванні цей ризик можна суттєво знизити.

Нарешті, ймовірність захворіти через кондиціонер різко зростає, якщо він встановлений неправильно, або якщо людина сидить прямо під струменем холодного повітря. Організм переохолоджується і перестає чинити опір хвороботворним мікроорганізмам. При установці кондиціонера потрібно все ретельно продумати, щоб потоки холодного повітря були спрямовані не на людей, а в стелю або на стіни. Крім того, фільтри кондиціонера потрібно регулярно чистити.

Отож, щоб в спекотну пору року не захворіти через переохолодження в приміщенні з кондиціонером, його потрібно використовувати з розумом.

По-перше, різниця температур між приміщенням і вулицею не повинна складати більше 5-6 градусів.

По-друге, не можна знижувати температуру нижче 21-22 градусів. Оптимальна температура повітря в приміщенні становить 23-25 ​​градусів.

По-третє, знижувати температуру повітря в офісі або вдома потрібно поступово, починаючи з зниження на 2-3 градуси в порівнянні з вуличною.

По-четверте, включати кондиціонер потрібно заздалегідь, а не чекати, коли приміщення нагріється. Виходити з охолодженого приміщення відразу в спеку і під палюче сонце не варто - краще виходити через некондіціоніруемих приміщення.

Нарешті, якщо в офісі холодно, варто тримати на робочому місці піджак, кофту або легкий плед, який можна накинути на плечі.