Правди і вигадки про міжхребцеву грижу

Міжхребцева грижа є серйозним захворюванням хребта, з супутнім випинання диска. Патологія відрізняється широким розповсюдженням. З нею пов'язана велика кількість міфів і вигадок. Розглянемо найбільш відомі з них докладніше:

Протигрижовий бандаж - необхідна річ під час післяопераційного періоду, а також для профілактики утворення грижі. А по посиланню http://www.medtechnika.com.ua/bandages-corsets-knee-pads/bandages-inguinal-pelvic-umbilical/ ви можете їх придбати по найкращій вартості. Також на саті medtechnika.com.ua ви знайдето багато корисної інформації про природу, симптоматику, лікування і профілактику пахової, міжхребцевої і інших видів гриж.

1. Утворюється сама по собі.

Насправді, дана патологія є проявом ускладненого остеохондрозу хребетного стовпа. Остеохондроз веде до незворотних змін хребта і порушень його функцій, в результаті чого і утворюється грижа.

2. Болі - єдиний симптом.

Хворобливі відчуття можна віднести до перших ознаках хвороби, які виникають в результаті защемлення спинномозкового нерва. Але дана патологія проявляється ще й такими симптомами, як оніміння шкірних покривів, підвищення місцевої температури тіла, парези, почервоніння шкіри, головні болі, загальна ослабленість.

3. Виникає при піднятті важких предметів.

На думку фахівців, підняття важких предметів є лише провокуючим фактором. Для розвитку необхідно структурне порушення міжхребцевого диска, супутній остеохондроз.

4. Розміри грижового утворення і інтенсивність симптоматики взаємопов’язані.

Лікарі стверджують, що хворобливі прояви і їх інтенсивність залежать від розташування утворення по відношенню до спинномозгового нерву, а зовсім не від його розмірів.

5. Утворюється тільки в поперековому відділі.

В області поперекового відділу дійсно зустрічається найбільш часто, що обумовлено підвищеним навантаженням на даний відділ. Але може виникати і в області грудних, шийних відділів.

6. Зміцнення спинних м’язів захищає від грижових утворень.

Накачані спинні м’язи зменшують навантаження на хребет, що знижує ризики розвитку остеохондрозу. Але надмірні навантаження, неправильне виконання вправ веде до травматичних ушкоджень м’язової тканини, що може дати зворотний ефект.

7. Больову симптоматику потрібно лікувати медикаментозною блокадою.

Застосування ін’єкційної блокади дає лише тимчасове полегшення, знімаючи гострий больовий синдром. Але при цьому посилюється набряклість в області ураженого нерва, що може лише погіршити ситуацію.

8. Лікуються тільки хірургічним шляхом.

Хірургічне втручання потрібне тільки половині хворих, які страждають від цієї патології. На початкових стадіях лікування проводять методами голковколювання, мануальної терапії, корекцією хребетного стовпа.

9. Позбутися від грижі неможливо.

Медики запевняють, що, якщо почати лікування на ранніх стадіях, можна практично повністю усунути хворобу, навіть без хірургічного втручання.

10. Рецидивуюче захворювання.

Грижа дійсно схильна до рецидивів, але, займаючись лікувальною фізкультурою, лікуванням супутніх захворювань, дотримуючись лікарські рекомендації, їх цілком можливо уникнути.