Італійці розробили для смартфонів чохол-кавоварку

Ваш смартфон ще не вміє робити каву? Тоді зверніть увагу на незвичайний чохол Mokase з вбудованою кавоваркою, кампанія зі збору коштів на який недавно була запущена на краудфандинговій платформі Kickstarter.

Любителі свіжозвареної кави за ковток напою, що так добре бадьорить, готові на багато що. Вони шукають нові кав’ярні, порівнюють, дегустують. А вдома у них є повний набір обладнання, щоб завжди мати під рукою філіжанку свіжої кави. Але, що робити, наприклад, тим, кому хочеться кави, але немає можливості? Тепер цю проблему можна досить легко вирішити і зварити собі чашечку еспресо за допомогою чохла для смартфона.

Еспрессо - спосіб варіння кави, коли гаряча вода (близько 90 ° C) проходить через мелену каву під тиском 8-10 бар. Даний спосіб приготування є одним з найпопулярніших в світі, завдяки неповторному смаку і якості приготованого напою. Перші еспресо-машини з’явилися в 1901 році. З 80-х років XX століття в побут увійшли апарати, що використовують капсульну технологію. Кава в таких апаратах заздалегідь розфасована в спеціальні (одноразові) капсули, що максимально спрощує процедуру варіння, але ніяк не позначається на смакових якостях напою.

Останнім часом, завдяки технічним досягненнями, на ринку з’явилися компактні еспресо-машини. Яскравим представником портативних кавоварок є Mokase (Італія), виконаної у формі чохла для смартфона. Авторам проекту потрібно зібрати 75 тис. доларів, у цьому випадку чохол-кавоварка піде у серійне виробництво, і можливо його найближчим часом можна буде придбати в цьому магазині функціональних мобільних аксесуарів.

Що ж представляє собою чохол Mokase? У повсякденному житті це звичайний кейс для телефону, але здатний приготувати каву на вашу вимогу. Щоб зварити напій, в кейс потрібно покласти спеціальну капсулу Makaromi.

Потім, за допомогою фірмового додатка в смартфоні, користувач запускає процес заварювання. Через 5-8 секунд, коли вода нагріється, а кава звариться, можна налити собі свіжозварене еспресо. До речі, до чохла додається фірмова складна чашка для кави.

Італійські проектувальники заспокоюють побоювання користувачів в тому, що всередині кейса, в безпосередній близькості до телефону, буде знаходитися вода. Вони дають 100% гарантію водонепроникності. І також обіцяють, що нагрів не впливає на працездатність смартфона.

В даний час розробка чохлів закінчена для всіх нових моделей Apple iPhone, Samsung, LG і Huawei.

Як ми бачимо, доступність нових технологій дозволяє всім бажаючим розширити рамки звичайного бізнесу і перетворити обрану нішу в щось незвичайне, яке використовує останні досягнення з різних областей знань.