Сенсор Touchjet Wave перетворить телевізор в величезний планшет

Один з улюблених сайтів всіх стартаперів Indiegogo знову пропонує цікавий проект. На цей раз мова йде про пристрій Touchjet Wave, який використовує інфрачервону технологію для розпізнавання жестів декількома пальцями.

Вся принадність у тому, що пристрій компактний, портативний і завжди може бути під рукою. А ще він зробить сенсорний екран з будь-якого плоского телевізора. Це свого роду проектор поверх екрану стандартного телевізора. Кріпиться зверху і спостерігає за натисканнями пальців на екран. Звичайно, екран буде бруднитися від дотиків, так що варто запастися серветками для дисплеїв.
 
Якщо бути точнішим, то Touchjet Wave робить з вашого і без того розумного телевізора щось на кшталт планшета. Так що пристрій ідеально підходить для домашніх розваг: ігри, можливість інтерактиву, перегляду новин, пошук по картах (з наближенням і віддаленням, звичайно ж) і багато цікавих можливостей, на які при користуванні пультом раніше просто не вистачало часу. А діти можуть зробити з телевізора дошку для малювання. При цьому, звичайно ж, користуватися тільки пальцями.

Проект Touchjet шукає інвестицій на сайті для реалізації задуму. Вдалий краудфандінг обіцяє взаємодія з пристроями на Android. На даний момент з версіями, починаючи від Android 4.4 «Kitkat».
 
Завдяки м’яким кріпленням Touchjet Wave швидко встановлюється на верхній частині екранів телевізорів до 60 дюймів (152 см) по діагоналі. Підключення живлення змінного струму відбувається через кабель з роз’ємом HDMI. Такий є в будь-якому Smart TV.
 
Пристрій має вбудований модуль бездротового зв’язку для підключення до домашньої мережі, щоб можна було завантажити додатки і отримати доступ до контенту. Інші відомі характеристики включають Bluetooth 4.0, 2,0 ГГц чотирьохядерний процесор ARM Cortex-A9, 1 Гб пам’яті DDR3, 8 Гб флеш-пам’яті, два хост-порту USB 2.0 і один порт Micro USB OTG.
 
Touchjet Wave використовує інфрачервону технологію для відстеження пальців або стилуса (входить в комплект). Рух і дотик на телевізійному екрані фіксуються і переводяться в команди, що розуміються Android-системою, яка встановлена ​​на пристрої в якості основного програмного забезпечення. Всі ігри та програми потокове медіа, що ви використовуєте на смартфоні або планшеті, можуть бути подані на великий екран. Тоді мобільний виступає в якості компаньйона, а через додаток на ньому користувачі можуть дистанційно керувати Touchjet Wave, не встаючи з ліжка або дивана.