Сан-Альфонсо-дель-Мар - найбільший у світі басейн

Вальпараїсо - регіон в Чилі. У його західній частині, що омивається водами Тихого океану, розташувалося курортне містечко Альгарробо. Це одне з найбільш популярних і улюблених місць відпочинку на тихоокеанському узбережжі Південної Америки. Берег цього містечка притягує як магніт любителів пляжного туризму. Але не пляж є об'єктом уваги відпочиваючих. Причина криється в туристичному комплексі Сан-Альфонсо, а якщо бути точніше в його басейні - Сан-Альфонсо-дель-Мар.

Басейн Сан-Альфонсо-дель-Мар занесений в Книгу Рекордів Гіннеса, як найбільший басейн у світі. Такий статус він отримав в 2006 році, і поки що його приголомшливі розміри ніхто не перевершив. Площа його поверхні становить 8 гектарів, а сам басейн простягається вздовж берега аж на 1013 метрів!

Для Чилі Сан-Альфонсо-дель-Мар став значною пам’яткою і справжнім надбанням нації. Тепер в країну приїжджають не тільки заради знаменитої пустелі Атакама або чилійського вина. Басейн відкрив двері великому потоку туристів.

Ну, напевно, у Вас відразу виникло питання: для чого ж будувати басейн, якщо можна покупатися поруч, в Тихому океані?. На це може відповісти батько проекту Сан-Альфонсо-дель-Мар Фернандо Фішман, бізнесмен і вчений-біохімік за сумісництвом.

До реалізації даного проекту, Альгарробо було містечком, куди приїжджали відпочивати лише деякі, хто чув про тутешні пляжі. Це було не найкраще місце для купання. Води океану тут не теплі через холодні течії Гумбольдта. І щоб хоч якось спробувати відкрити містечко світу, Фернандо вирішив зробити лагуну з кришталево чистою і теплою водою.

З 1997 року вчений поринув у світ пошуків необхідної технології, яка могла б допомогти реалізувати його мрію. Зваживши всі за і проти, Фернандо Фішман знайшов лише один вихід - будівництво басейну.

Сан-Альфонсо-дель-Мар обійшовся Фішману у досить вагому суму - 3,2 мільйона доларів США. 250 мільйонів літрів води береться з океану, фільтрується і підвищується на 9 градусів за Цельсієм. Таку технологію має дітище Фішмана, щомісяця на утримання якого йде приблизно 6,5 тис доларів США.

Мати власний басейн - чудова ідея, але, разом з тим, досить проблемна, адже потрібно постійно дбати про його належний стан. Хімічні засоби для дезинфекції і підтримання нормального рН, прибиральні комплекти, нагрівачі, насоси, системи очистки - все необхідне можна знайти тут, а ще отримати професійну консультацію по догляду за басейном.