Shoptool: адаптивне взуття на будь-який розмір

Перший крок до миттєвого отримання взуття, яка ідеально відповідає нозі покупця, вже зроблено! Міжнародний консорціум DemoShopInstantShoe, куди входять шість компаній з Іспанії, Португалії, Франції та Швейцарії вже до кінця 2016 року мають намір приступити до комерційного впровадження системи точного припасування жіночого взуття ShopInstantShoe.

Жіноче взуття сьогодні повинне відповідати не тільки естетичним запитам своїх покупців. Якщо ви придбали взуття на Alexbell.com.ua, то можете бути впевнені на всі 100% не тільки щодо його відповідності усім модним тенденціям, але і щодо комфорту і довговічності. Втім так буває не завжди. Туфлі чи босоніжки, які не зовсім «по нозі», можуть викликати специфічні захворювання. Для вирішення цієї проблеми і була розроблена система ShopInstantShoe.

Отож, інженери іспанського інституту біомеханіки в Валенсії презентували систему, яка адаптує взуття для жінок під конкретну форму стопи. Жінкам пропонують відвідати спеціальний магазин взуття ShopInstantShoe і вибрати необхідну пару.

Подібне взуття зовсім не відрізняється від звичайного, але при цьому, між внутрішньою м’якою прокладкою і шкірою зовні є спеціальний шар матеріалу. Прокладка робиться з нітінолу і волокон шкіри. Нітінол - це сплав нікелю й титану, який має “пам’ять” на форми.

Покупцям потрібно просканувати ступні за допомогою портативного пристрою в магазині, інформація про стопу завантажиться в пристрій, який і підлаштує взуття під контури кожної окремої жінки.

Якщо раптом дама передумає купувати, або туфлі їй не сподобаються, то їх можна запросто повернути в магазин. Система повертає взуття в початковий варіант, а потім воно знову вирушає на вітрину. Очікується, що така технологія буде доступна на ринку вже протягом цього року.

Як працює технологія Shoptool

Система створювалася не тільки вченими з іспанського інституту біомеханіки в Валенсії, але і за підтримки компаній з Франції, Португалії та Швейцарії.

Пристрій Shoptool прекрасно справляється з адаптацією взуття під конкретну форму стопи. При цьому, зовні такі туфлі нічим не відрізнятимуться про «звичайних». Прокладка з нітінолу і шкіри не видно оку, вона вбудована між зовнішньою шкірою взуття та внутрішньою прокладкою.

Як уже згадувалося, досить просто прийти в магазин просканувати свої стопи на пристрої Shoptool і насолоджуватися зручністю туфель. У разі, якщо взуття не сподобалася, то його можна легко знову повернути в первинний вигляд за допомогою того ж пристрою і здати в магазин.

Подібна технологія допомогла б здорово вирішити проблему з постійними мозолями і незручними, але красивими туфлями. Будемо сподіватися, що вона отримає розвиток і буде поширюватися.