Як знайти хорошого репетитора

До вибору репетитора потрібно підходити дуже відповідально. Адже часто трапляється так, що дитина ходить займатися до викладача, ви платите за це гроші, але ніяких змін не відбувається. Найчастіше батьки в таких випадках звинувачують дитину, але, може, у них з репетитором просто немає потрібного контакту?

Це перше, що потрібно врахувати при виборі репетитора. Якщо людина береться за приватне викладання, то вона повинна розуміти, що їй доведеться шукати спільну мову з абсолютно різними людьми. Якщо ваш репетитор має в своєму багажі тільки одну техніку викладання і слідує їй вже багато років, то варто задуматися, чи буде вашій дитині користь від таких занять.

Грамотний педагог повинен розуміти, що всі люди різні, і для кожного потрібен свій стиль викладання. Хтось засвоює інформацію, коли сприймає її на слух, хтось, записуючи її. Якісь люди краще засвоюють інформацію під час фільмів. Це дуже важливо - зрозуміти, що саме підходить певній людині.

Друге, на що варто звернути увагу - чи вміє репетитор зацікавити вашу дитину. Ви самі як батьки повинні розуміти, що діти не вчитимуться, поки вони не зацікавлені. У репетитора, перш за все, повинна стояти мета - зацікавити, а вже потім вчити.

Якщо ви вирішили, що ваша дитина здає в 11 класі історію, то знайдіть такого репетитора, який зможе посіяти інтерес у вашій дитині до цього предмету. Можливо, ваша дитина буде розуміти репетитора, але, якщо він не повторює матеріал після занять, то він просто все знову забуде. А повторювати він буде тільки в тому випадку, якщо йому цікаво.

Третє, зверніть увагу на професіоналізм викладача. Можливо, у нього великий досвід викладання. Запитайте, скільки років він вже займається репетиторством. Звичайно, це питання досить спірне. Іноді буває так, що людина з досвідом викладання в 35 років просто не може донести матеріал. У той час, як деякі початківці можуть всього за пару занять суттєво поліпшити результати вашої дитини. Найкраще спробувати сходити на одне заняття, якщо вашій дитині незрозуміло і нецікаво, то краще пошукати іншого педагога.

Четверте, репетитор повинен бути готовий відповідати на будь-які питання, що виникають у вашої дитини. Якщо репетитор не приділяє цьому належної уваги, то варто подумати про зміну викладача. Школа - це місце, де в класі сидить 30 чоловік, а вчитель пояснює те, про що говорить уже протягом 10 років. У школі керуються програмою, і мало хто звертає увагу на відстаючих учнів. Тому заняття з репетитором іноді можуть стати порятунком, так як репетитор пояснює матеріал тільки одній людині.

Індивідуальний викладач шукає до кожної людини свій підхід, чого не роблять в школі. Але вибрати репетитора досить важко. У вашої дитини з ним повинно виникнути повне взаєморозуміння, тільки в цьому випадку знання ваших дітей підуть в гору.

Если вашему ребенку требуется толковый репетитор ЗНО по истории, а также другим предметам, советую воспользоваться услугами портала Ассоциация репетиторов Украины. Здесь вы найдете опытных, чутких преподавателей, которые не только в совершенстве знают свой предмет, владеют самыми современными технологиями обучения, но и смогут найти полное взаимопонимание с вашими детьми.