Hyundai пообіцяла випустити безпілотник до 2022 року

Компанія Hyundai вирішила не відставати від інших автовиробників і прискорити введення безпілотних функцій на своїх автомобілях, повідомляє видання Techcrunch. Таким чином, на ринку безпілотних автомобілів стає ще тісніше.

Як обіцяє Hyundai, окремі «безпілотні» елементи з’являться найближчим часом, а до 2022 року буде випущений повноцінний безпілотний автомобіль.

Компанія працює над системою HDA2, де цифра 2 означає рівень автономності. Таким чином, ця система схожа на Tesla Autopilot. Такий рівень надає тільки деякі елементи автономності. Наприклад, автомобіль зможе сам контролювати швидкість в потоці, долати перехрестя і в разі необхідності гальмувати. Це можна порівняти з просунутим круїз-контролем.

У компанії говорять, що введення такої системи дозволить знизити ступінь втручання водія в процес управління автомобілем. Наприклад, при їзді по автобану система HDA2 забезпечує майже 3-й рівень автономності. Запуск цієї системи дозволить компанії Hyundai наблизити випуск повністю автономного автомобіля.

І якщо безпілотники - це хоча і вже досить близьке, але, все-таки майбутнє, то існуючі популярні моделі Hyundai час від часу потребують ремонту, а придбати оригінальні запчастини, зокрема зчеплення на хендай акцент зараз можна по досить вигідній ціні в інтернет-магазині lsavto.com.ua.

А ось ще одна цікава розробка відомого автовиробника. Нещодавно Відомство по патентам і товарним знакам США (USPTO) зареєструвало патент компанії Hyundai на сенсорні клавіші для рульового колеса.

Згідно патентній заявці, розроблені південнокорейськими інженерами сенсорні клавіші на спицях рульового колеса можуть розпізнавати натискання пальців навіть в рукавичках. Вони призначені для тих водіїв, кому з тих чи інших причин незручно користуватися звичними кнопками на кермі. Більш того, Hyundai збирається обладнати рульове колесо майбутніх моделей ще і сенсорним дисплеєм.

До речі, в Південній Кореї компанія Hyundai вже запатентувала сенсорні клавіші для рульового колеса пару років назад. Розробка для локального ринку представляла собою пару сенсорних клавіш на спицях рульового колеса, дисплей і модуль управління.

Аналогічна технологія вже реалізована в новому поколінні Mercedes-Benz E-класу і гібридному Toyota Prius. У цих моделях сенсорні клавіші розташовані на спицях рульового колеса таким чином, щоб натискати на них великими пальцями. З їх допомогою можна гортати меню бортового комп’ютера і розважальної системи.