Дивовижний ландшафтний дизайн від Баррі Кокса: унікальна зелена церква з живих дерев

Подорожуючи по численним країнам, тієї ж Західної Європи ми звикли, що практично всі культові споруди виконані в класичному, канонізований архітектурному стилі. Однак на практиці є споруди такого роду, що істотно відрізняються від своїх «побратимів». І однією з таких споруд є унікальна дерево-церква побудована Баррі Коксом (Barry Cox) з Нової Зеландії.

Ідея створити цю дерево-церкву виникла у Баррі Кокса ще на початку нинішнього століття, коли по роду своєї діяльності він досить багато подорожував по країні, займаючись пересадкою дерев, адже його компанія займається саме таким бізнесом. Маючи в своєму розпорядженні оригінальну технологією і спеціалізовану техніку, Кокс і його команда має можливість викопати з грунту дерево практично будь-якого віку і розміру і дбайливо пересадити його на нове місце.

З урахуванням цього Баррі і надихнувся ідеєю створити «живу» церкву з живих рослин, а за архітектурну основу він узяв традиційний молитовний будинок протестантів Нової Зеландії, який в принципі, є звичайним будинок, який має одну велику кімнату для прихожан з невеликим вівтарем і кафедрою, з якої виступає проповідник.

Чисто конструктивно, за технічну основу своєї своєрідної споруди, яка вже набула статусу пам’ятки Австралії і Нової зеландії, Баррі Кокс взяв металевий каркас, який визначає загальну форму будови і сприймає його основне навантаження. Після цього Баррі почав засаджувати конструкцію різноманітними породами дерев і чагарників, адже деякі конкретні породи дерев мають свої унікальні властивості. Так зокрема та ж вільха має таку властивість своїх листочків, що вони досить добре пропускають сонячне світло. І саме крона вільхи і утворює дах даноъ церковної споруди.

Крім цього для створення більш щільної структури стін цієї церкви, Баррі використовував спеціальний і досить рідкісний сорт кучерявих троянд, що називаються у середовищі фахівців «Дублінська затока». Маючи досить щільне і дрібне листя, ця троянда переплітає проміжок між «стіновими» деревами створюючи тим самим деяке відчуття декоративної стіни.

Так, що якщо волею долі вам доведеться здійснити подорож по Новій Зеландії, то знайте, що десь тут є і таке дивовижне, вічно зростаюче рукотворне чудо - дерево-церква.

Если вы желаете красиво оформить свой приусадебный участок, обращайтесь в компанию Экодис (Харьков), которая предоставляет комплексные услуги по проектированию, созданию и обслуживанию эксклюзивного ландшафтного дизайна. Каждый проект уникален, и разработан с учетом самых современных тенденций в этой области, особенностей конкретной местности, и пожеланий заказчика.