Тепла підлога: створюємо тепло і затишок в домі

Жоден сучасний ремонт не обходиться без різноманітних видів утеплення приміщення. Зараз великою популярністю користується система обігріву підлогових поверхонь, так звана тепла підлога.

Як відомо, все нове - це давно забуте старе. Виявляється, настільки улюблені багатьма теплі підлоги були придумані ще в стародавньому Римі. Римляни головним чином використовували їх в громадських лазнях. Під мармуровою підлогою вони мали спеціальні канали, по яких подавалася гаряча пара. Така підлога досить швидко і рівномірно прогрівалася, зрештою, так само швидко вона і охолоджувалася.

Тепла підлога, зважуємо всі за і проти

Перша і найголовніше перевага теплої підлоги - це безумовно температурний комфорт. Адже тепло від підлоги сприймається інакше, ніж тепло конвектора. І цьому є наукове підтвердження.

Через особливості будови людського тіла, відчуття тепла виникає коли температура біля ніг вища, ніж біля голови. Оптимальною вважається температура для підлоги 22-27 градусів, а температура на рівні голови 20-22 градуси. Від обігрівача тепле повітря піднімається в гору, тоді як ноги залишаються в більш холодному прошарку повітря, тому виникає відчуття холоду. І зі збільшенням потужності радіатора, як це не парадоксально, відчуття холоду, скоріш за все, зросте.

Друга перевага - це естетичний зовнішній вигляд і безпека. Кімната виглядає більш естетично без радіаторів, до того ж це економить простір. Об теплу підлогу Ви ніколи не обпалитеся і не вдаритеся об її кути.

Третя перевага, без сумнівів, це ефективність, так як шляхів витоку тепла немає. У той час, як батарея половину свого тепла віддає стіні.

Але є і недоліки. Перший з них - це обмеженість площі. Адже на них розташовані предмети меблів, через що обмежується теплова потужність.

Другий недолік - це значна витрата електроенергії (якщо йдеться про електричний варіант). На один квадратний метр йде близько 150 Ват. Правда, встановивши регулятор температури, можна зменшити витрати до 60 Ват. Але і з регулятором, теплі підлоги виходять досить дороговартісним способом обігріву.

Третя вада - електромагнітні випромінювання. Але і тут є свої нюанси, наприклад, двожильна підлога випромінює менше одножильної.

Як вибрати оптимальний варіант теплої підлоги?

Види теплої підлоги:

1.Водяна. В основі - трубки за якими, за допомогою насосів, циркулює гаряча вода. Її перевага - добре гріє, проста в монтажі. Недолік - не можна використовувати в багатоквартирних будинках з централізованим опаленням.

2.Електрична. Обігріває за допомогою кабелю, який укладається в секції, а їх монтують в стяжку. До кабелю через терморегулятор підводиться електричний струм.

3.Плівкова. Заснований цей вид на інфрачервоному випромінюванні широкого діапазону. Переваги - простота монтажу і ефективність, недолік - її висока ціна.

Порівняти ціни на теплу підлогу можна також використовуючи любі інтернет ресурси. Головне: який би Ви не обрали вид теплої підлоги - це буде правильне рішення як краще обігрівати домівку.

Інтернет-магазин ComfoHouse пропонує по доступній вартості широкий асортимент сучасних водопровідних, каналізаційних і опалювальних систем. Також тут ви зможете отримати професійну консультацію щодо того, яку придбати трубу для теплої підлоги, що враховувати при її виборі, яка сантехніка, тип опалення, водонагрівачі найкраще підійдуть саме вам.