Проблеми вибору дитячого верхнього одягу

У молодих батьків часто виникає питання, який же верхній одяг купити для своєї дитини? І якщо з одягом для малюка молодше року все більш-менш зрозуміло - комбінезон (конверт) і, по можливості, тепліший, то при покупці речі для дитини 1-1,5 років і старше крім температурного режиму варто враховувати ще ряд особливостей.

Найпоширеніша проблема - що ж зручніше: злитий комбінезон або роздільний костюм? І у того, і в іншого є свої плюси і мінуси. Комбінезон швидше і простіше надягати, зате роздільний комплект практичніший при відвідуванні поліклініки, магазинів, торгових центрів, тому що не потрібно повністю роздягати і роззувати дитину, досить просто зняти куртку.

Деякі батьки помилково вважають, що суцільний комбінезон тепліший і в ньому не буде продувати спину. Це не так. Роздільні комплекти для малюків, а особливо зимові, практично завжди складаються з куртки і високого напівкомбінезона, так що спина залишається повністю закритою, навіть коли дитина нахиляється або присідає.

З яким запасом потрібно купувати дитині верхній одяг? Бажання батьків заощадити і купити одяг з запасом цілком зрозуміле, адже діти ростуть дуже швидко, а витрачатися кожен сезон на новий верхній одяг затратно. Демісезонні костюми та комбінезони зручно купувати до весни з запасом 4-6 см. У такому випадку навесні невеликий запас не заважатиме дитині, а до осені одяг точно залишиться впору, так як перерва між сезонами не велика. У багатьох комплектів якраз передбачена можливість підгину рукавів і штанин на цю довжину.

З зимовим верхнім одягом трохи складніше. Часовий проміжок між сезонами досить великий, і якщо спробувати “розтягнути” костюм на дві зими, можна про це пошкодувати, навіть не зважаючи, що ви купляєте у перевірених місцях, наприклад тут https://gusenica.net/g5224075-kurtki, де весь дитячий одяг одяг найвищої якості, комфортний, і стильний.

Одяг доведеться брати з великим запасом, в першу зиму костюм буде дитині величезним, і запас швидше за все буде заважати рухатися, а в другу зиму, цілком ймовірно, стане маленьким і його не вистачить до весни. Тому все-таки краще купувати комплект на один сезон з запасом не більше 6 см.

Зручність рухів підводить нас до третьої проблеми, особливо це питання стосується зимових комбінезонів і комплектів. Якої товщини вибрати костюм, щоб дитина не замерзла? Хоча правильніше буде запитати, які матеріали для дитячого одягу тепліші.

Існує величезна кількість видів утеплювачів для дитячого верхнього одягу і ще більша кількість їх комерційних назв, коли один і той же по суті утеплювач кожна фірма-виробник називає по-своєму. Найбільш часто зустрічаються такі утеплювачі для дитячого одягу:

- Синтепон. Підходить в основному для демісезонного одягу, так як не кращим чином, у порівнянні з іншими утеплювачами, зберігає тепло.

- Шелтер, холлофайбер, файберскін, файбертек, поліфайбер, ізософт тощо. Назв і нюансів дуже багато, але суть для покупця одна - це все синтетичні утеплювачі, структура яких складається з порожнистих волокон. За рахунок цього матеріали краще зберігають тепло, форму і дозволяють тілу дихати. Відповідно, верхній одяг, виготовлений ​​з них може мати меншу товщину. Наприклад, шелтер об’ємом 150 грам на метр по теплопровідності дорівнює 300 граммовому синтепону.

-Пух. Плюси: легкий, довговічний, витримує сильні морози, відновлює форму після зминання. Мінуси: часто викликає у дітей алергію, одяг на пуху складно випрати самостійно, не зіпсувавши виріб, вона довго сушиться. Ще один істотний фактор - висока ціна.

Таким чином, вибираючи верхній одяг для своєї дитини, дивіться не на товщину вироби, а на утеплювачі, використані для пошиття і їх щільність. Тоді дитині буде не тільки тепло, але і комфортно рухатися.