Toyota і Nvidia об’єдналися для створення автопілота

Компанія Toyota планує створити новий автомобіль з безпілотною системою управління. Для цього автовиробник ухвалив рішення об'єднатися з фірмою Nvidia, яка є одним з найбільших розробників графічних прискорювачів і процесорів, повідомляє видання Carscoops.

автосервис Тойота

Нова технологія буде базуватися на комп’ютерній платформі Nvidia Drive PX AI. Завдяки їй система зможе навчатися, а також розпізнавати і обробляти практично нескінченну кількість сценаріїв, які зустрічаються водієві на шляху.

Також технологія буде включати в себе процесор Xavier, який здатний обробити до 30 трильйонів операцій в секунду. Всі дані будуть пересилатися з камер, лідара, спеціального радара і безлічі інших датчиків. При цьому в Nvidia відзначили компактний розмір процесора. У компанії заявили, що він здатний поміститися в руці людини.

«Завдяки цій співпраці ми маємо намір прискорити розробку автономних автомобільних систем, які зроблять рух ще безпечнішим», - заявив виконавчий директор Toyota Кен Койбучі.

Всі інші подробиці проекту поки тримаються в секреті. У Toyota лише відмітили, що планують вивести нову технологію на ринок «в найближчі кілька років».

На даний момент компанія Toyota вже виділила близько одного мільярда доларів на створення штучного інтелекту. Для розробки безпілотних систем була створена окрема компанія в Силіконовій долині в США. Вона отримала назву Toyota Research Institute і співпрацює зі Стенфордським університетом, а також Массачусетським технологічним інститутом. Уже в кінці нинішнього року одна з базових систем безпілотних технологій управління - Automatic Emergency Braking - стане серійним обладнанням майже всіх моделей Toyota на ринку США.

До речі, у березні нинішнього року компанія Toyota представила безпілотний автомобіль з новим алгоритмом орієнтування в просторі і функцією самонавчання. Машина побудована на базі Lexus LS і служить для випробування систем автономного управління.

Модель оснащується лідаром, радаром і сенсорними камерами. Також новинка отримала систему самонавчання, яка дозволяє «підлаштовуватися» під водія. Наприклад, машина здатна запам’ятовувати маршрути, заздалегідь оплачувати місце на парковці або вибирати більш зручний варіант під’їзду. Крім цього система може стежити за станом здоров’я власника і його настроєм.