Пенсії в різних країнах світу

Після досягнення певного віку людина припиняє працювати і починає жити за рахунок пенсійного забезпечення. Як саме проводиться його розрахунок в різних країнах, з яких джерел беруться гроші і скільки отримує пенсіонер?

Заслужений відпочинок для пенсіонерів буває різним. В одних державах стареньких забезпечують сповна, в інших людям похилого віку доводиться покладатися на власні накопичення. Взагалі, питання пенсійного забезпечення вимагає серйозного професійного підходу, а тому, щоби добитися оформлення пенсії в Києві у максимальному розмірі, радимо звернутися до досвідчених спеціалістів юридичної компанії «Флагман».

Давайте тепер розберемося, де краще постаріти, порівнявши мінімальні розміри пенсійних нарахувань в різних країнах світу.

Китай

Середня пенсія в Китаї - 160 $. На пенсію в цій країні жінки виходять в 50 або 55 років, в залежності від своєї діяльності, а для чоловіків пенсійний вік становить 60 років. При цьому “вийти на пенсію” можуть тільки працівники державних підприємств зі стажем не менше 15 років.

Сума пенсійних виплат становить 20% від середньомісячної зарплати в регіоні, і з особистого пенсійного рахунку, де знаходяться гроші, які відраховувалися протягом всього трудового стажу доплачують ще до 60% від середньо річної зарплати. Сільські жителі пенсію не отримують.

США

Середня пенсія в США - 700 $. Вік виходу на пенсію в цій країні становить 65 років для представників обох статей. Розмір пенсії залежить від трудового стажу і становить від 50 до 80% зарплати. Відрахування в пенсійний фонд здійснюються протягом трудового стажу, розмір щомісячних відрахувань становить 7,5% для працюючих на підприємствах, особи зайняті в індивідуальному бізнесі: художники, адвокати і підприємці відраховують 15% від доходу. Можна оформити вихід на пенсію на кілька років раніше за встановлений термін, але тоді пенсійні виплати будуть нижчими на 20%.

Середній розмір виплати становить 700 доларів на місяць, при цьому можливий додатковий дохід від участі американця у всіляких інвестиційних проектах і фондах.

Об’єднані Арабські Емірати

Середня пенсія в ОАЕ - 3000 $. Розмір пенсійних виплат становить близько 80% останнього заробітку, при цьому в АОЕ немає фіксованого віку виходу на пенсію, Ви можете почати отримувати пенсію в будь-якому віці, якщо ваш стаж склав 25 років. Таким чином почавши трудову діяльність в 20 років в 45 можна вийти на пенсію. Зарплата і розмір пенсій прямо залежить і від рівня освіти

Польща

Середня пенсія в Польщі - 440 $. Пенсійне забезпечення ця країна вже давно намагається здійснювати “як в Європі”. Виплати надходять з пенсійного фонду, а також додаткових джерел доходу. Вік виходу на пенсію становить 67 років.

На даний момент 75% пенсійних виплат забезпечує система соціального страхування, якщо трудовий стаж для чоловіків склав не менше 25 років, а для жінок - 20 років.

Ізраїль

Середня пенсія в Ізраїлі - 1500 $. В Ізраїлі немає пенсійного фонду та його функції бере на себе фонд соціального страхування. З цього фонду здійснюються як пенсійні виплати, так і різні допомоги, в тому числі по безробіттю. Ізраіль також називають “країною двох пенсій”, оскільки тут вперше в світі була застосована система формування платежів із двох потоків - “пенсія по старості”, яка перераховується державою і власне забезпечення, отримане за рахунок щомісячних відрахувань, що здійснюються раніше.

Соціальна пенсія по старості надається всім особам які досягли пенсійного віку для чоловіків це 67 років, а для жінок 62, і становлять від 16 до 24% від середньої заробітної плати в залежності від сімейного стану.