Електрокар TC-X встановив новий рекорд швидкості

Автомобільні технології безперервно розвиваються і ось уже в цій галузі сформовано самостійний напрям, який ще недавно відносився до розряду фантастики. Мова йде про електричні машини, здатні скласти серйозну конкуренцію звичайним автомобілям.

Поряд з традиційним рухом по дорогах загального користування, найпоказовішим мірилом різних ідей та інновацій є автоспорт. Саме тут перспективні розробки знаходяться, що називається, на передовій лінії, адже для того щоб перемагати в будь-якій дисципліні, необхідно постійно вдосконалюватися. До речі, якщо ви не знаєте де зробити розвал схождення, найкраще скористатися послугами сервісного центру “Скороход”.

Сьогодні електрокари просунулися настільки далеко, що цілком можуть вигравати деякі гонки у машин з бензиновими двигунами. Наприклад, подібна історія трапилася на чемпіонаті Пайкс Пік 2015 року, де електричний прототип eO PP03 зайняв перше місце, вперше перемігши всіх «бензинових» суперників. Ну а в дрег-рейсингу вже існує окрема категорія для електричних болідів.

Дрег-рейсинг представляє собою авто-мото змагання, в якому необхідно якомога швидше проїхати пряму фіксовану дистанцію. Заїзди проводяться на відстань в 402 метра (1/4 милі), 804 метра (1/2 милі), 201 метр (1/8 милі), або на мірну милю (1609 м).

Однією з найбільших компаній, що займаються виробництвом електричних автомобілів, є американська Tesla. Машини даного виробника вже не раз брали участь в показових турнірах в дрег-рейсингу і зарекомендували себе як перспективні і дуже швидкісні. Однак не тільки Tesla створює дивовижні прототипи. Данська проект True Cousins ​​розробив електромобіль, який встановив новий рекорд на дистанції 201 метр (1/8 милі).

Спорткар TC-X оснащений двома електродвигунами і комплектом літій-іонних батарей. У першому заїзді прототип подолав дистанцію за 4,8968 секунди. Максимальна швидкість на підході до фінішної прямої склала 233 км / год. У другій спробі автомобіль розігнався до 234 км / год, але двісті метрів проїхав за 4,9019 секунди. Таким чином, кращий результат - 4,89 секунди на швидкості в 233 км / год став новим рекордом в дрег-рейсингу серед електрокарів. Примітно те, що два роки тому болід попереднього покоління True Cousins ​​вже зумів подолати одну восьму милі всього за 5,74 секунди, показавши краще досягнення на той час.

Варто зазначити, що електричні розробки привнесли в автоспорт незвичайні зміни, прибравши звуковий ефект. Традиційно в дрег-рейсингу заїзди автомобілів супроводжуються гучним ревом, але електрокари їдуть практично безшумно.