Як правильно носити і доглядати за норковою шубою

Безумовно, будь-яка річ потребує правильного догляду. І як ніяка інша, його потребує норкова шуба. Адже вироби з норки дуже красиві і елегантні, та до того ж вони недешеві. Тому ви напевно хочете зберегти її привабливий зовнішній вигляд якомога довше. Отже, як правильно доглядати за виробами з натурального хутра взагалі, і з норки - зокрема?

Де можна вигідно придбати якісні і недорогі  шуби з норки, який повинен бути за ними догляд? Відповіді на ці та інші питання придбання хутрових виробів шукайте на etnafurs.com.ua

Перш за все, хороший зовнішній вигляд будь-якого одягу з норки допоможе зберегти її правильне носіння. І це означає не тільки те, що ви повинні намагатися не забруднити хутро, але й не пошкодити його неправильно підібраними аксесуарами.

Правильний догляд починається з добре підібраної моделі. Постарайтеся вибрати оптимальну довжину виробу з норки. Це слід робити в залежності від того, який спосіб життя ви ведете. Так, ні в якому разі не варто надягати довге хутро для їзди за кермом. Якщо ви часто користуєтеся автомобілем, то вам слід підібрати коротеньку модель-автоледі максимум до середини стегна - так хутро не буде витиратися від зіткнення з шкірою сидінь. Також в автомобілі не рекомендують користуватися підігрівом сидінь - висока температура може пошкодити хутро.

Від того, як ви підберете сумочку, буде залежати не тільки ваш зовнішній вигляд, а й збереження шубки. Тому постарайтеся підібрати сумку, яку ви зможете носити в руках, а не через плече. Якщо сумка тривалий час носиться на плечі, то хутро в місцях зіткнення дуже швидко втратить вигляд. Причому потертості будуть не тільки на плечі, а й на стегні, де сумка в будь-якому випадку, як би акуратні ви не були, буде тертися об хутро.

Якщо ви потрапили під дощ або сніг, ні в якому разі не сушіть шубу з норки за допомогою обігрівальних приладів або на батареї - для досить делікатного хутра норки таке відношення згубне. Прийшовши додому, гарненько обтрусіть шубу, акуратно розвісьте її на плічках і дайте висохнути самостійно - це одне і основних правил догляду.

Ще одне важливе для всіх власниць виробів з норки питання - це питання зберігання хутряного одягу. Звичайно ж, оптимальним варіантом є зберігання хутряних виробів в спеціалізованих хутряних холодильниках - такі є в будь-якому великому місті, і там вашої нірці точно забезпечать належний догляд. У таких холодильниках створені всі умови для правильного зберігання хутра: низька температура (0-5 градусів), правильна вологість. Так ви точно зможете бути спокійні, що ваш хутро не втратить зовнішній вигляд. Однак ця послуга коштує недешево, та й не в будь-якому місті є хутряні холодильники.

Як правильно доглядати за норковій шубою в домашніх умовах? Якщо у вас більше ніж один виріб з норки, то ви можете придбати для їх зберігання окремий холодильник. Також можна скористатися однією з камер домашнього холодильника. Але в цьому випадку ви не будете застраховані від сторонніх запахів, які хутро вбирає дуже швидко, і позбутися від яких потім практично неможливо. Тому для правильного догляду все-таки краще придбати окрему холодильну камеру.

Правильно доглядати за норковою шубою в домашніх умовах вам також допоможуть спеціальні чохли для хутряних виробів, просочені складом «Антиміль». Зроблені з дихаючої тканини, такі чохли дозволять хутру не застоювалася, що дуже важливо, - вони забезпечать вільну циркуляцію повітря і захистять хутро від молі. Дуже важливо, щоб чохол був саме з тканини, а не поліетилену - целофан не пропускає повітря, і в такому чохлі хутро може звалятися.

Забезпечте вашому одягу з норки достатній простір в шафі - затиснуте рештою одягом хутро потім досить важко розгладити.

Також для правильного догляду за хутром йому слід якомога менше бути на сонці або при високій температурі. Темне, прохолодне приміщення - ось оптимальний для зберігання виробів з норки варіант.

Намагайтеся не наносити духи або туалетну воду безпосередньо на саме хутро. Справа в тому, що вивітрити сторонні запахи з норки дуже важко, а часом і неможливо. А застарілий запах парфумів з часом стане дуже неприємним. Тому розпилюйте духи на відстані.