Особливості долгяду за електричним бойлером

У наш час все більше людей хочуть жити в умовах максимального комфорту. Наприклад, наявність гарячої води в квартирі або будинку завжди є атрибутом цього самого комфорту. Однак, не завжди цей комфорт добирається до нашого житла. У подібних ситуаціях допомагають справлятися з проблемою електричні бойлери для нагрівання води.

До того ж в приватних домоволодіннях якщо провести правильне підключення приладу можна вирішити ще і проблему опалення приміщень в холодну пору року. В системі обігріву можна використовувати правильно підібрані бойлери.

Водонагрівачі накопичувального типу точно також, як і будь-які прилади, вимагають регулярного і якісного догляду. В іншому випадку пристрій може вийти з ладу. Благо, що чистка і перевірка бойлера буде під силу навіть зовсім недосвідченому користувачу.

Догляд - основні моменти

Для початку варто сказати, що правильне підключення водонагрівача накопичувального типу, а також застосування додаткових допоміжних елементів може вберегти вас від великої кількості можливих проблем в перспективі.

Отже, приступаємо до огляду основних моментів, які включають догляд за водонагрівачем:

- Електричні бойлери необхідно встановлювати з усією акуратністю і ретельністю. Якщо є які-небудь сумніви, то краще викликати фахівців.

- Якщо установку виконуєте самостійно, то перед введенням труби в водонагрівач (точка подачі води) необхідно встановити якісний кульовий кран або вентиль, щоб ця частина могла без проблем витримувати постійні навантаження від тиску води.

- Крім цього, в проміжку між бойлером і вентилем рекомендується встановити очисні фільтри. У деяких моделей вони є в заводському варіанті, але найчастіше доводиться купувати подібні фільтри самостійно.

- Щоб очищення водонагрівача проходило з меншими проблемами, необхідно час від часу міняти фільтруючі мембрани на нові.

- Під час догляду за водонагрівачем не потрібно забувати і про свою безпеку - максимально розумне і правильне заземлення необхідно виконувати за доданою до пристрою інструкції. Це досить не складно.

Очищення бойлера

Навіть коли встановити різноманітні фільтри і тому подібні бар’єри для видалення з води металів, жорсткості, солей і інших подібних органічних елементів, повністю позбутися від накипу або грибкових розростань (що досить рідко) не вийде. Як не крути, а доведеться розбирати і чистити електричні бойлери. Існує три види чищення:

1. Чищення осаду. Осадові накопичення є найбільш злісним ворогом у подібних пристроїв. Однак розбирати або розкручувати водонагрівач повністю зовсім не потрібно. Для частих промивок буде досить просто підключити до нижньої вихідний трубці нагрівача шланг і подавати в корпус воду під сильним тиском.

2. Чищення анодного стержня. Цю частину необхідно чистити досить часто. До того ж його рекомендується міняти кожен рік роботи. Стрижень без особливих проблем можна вийняти з верхньої частини бойлера. З покупкою теж проблем виникнути не повинно, тому що на сучасні водонагрівачі запчастини продаються у всіх спеціалізованих магазинах.

3. Чищення погружной труби. Це елемент, який псується досить часто. То корозія надмірна, то пробоїна виходить і т.д. До слова, чистка бойлера часто проводиться без огляду погружной труби. Це абсолютно не вірно. Трубка цього елемента, зазвичай виготовляється з пластика або тонкого металу, які завжди піддаються різного роду пошкоджень.

Якщо вам потрібно швидко, якісно і без лишніх переплат встановити бройлер, а також його налагодити для продуктивної роботи, раджу тут mix-servis.com.ua замовити досвідчених спеціалістів компанії «Микс-Сервис».