Відпустка закінчилася. 5 порад про те, як відновити шкіру і волосся

Якщо ви провели відпустку в тропічній країні і до того ж дозволили собі на якийсь час забути про догляд за обличчям і волоссям, швидше за все, після повернення до звичайного життя вас чекає розплата за власну лінь: посічені кінчики, тьмяний колір обличчя і зморшки. Як швидко повернутися в норму?

Якщо вам потрібна якісна ефективна косметика для жирної шкіри, раджу звернути увагу на чудові засоби, що пропонуються офіційним дистрибютором японської косметики «OTOME».

З точки зору медицини загар - це, по суті, опік і захисна реакція на вплив ультрафіолетових променів. Навіть найздоровіша шкіра після відпочинку в спекотних країнах знаходиться в стані запалення (в залежності від індивідуальних особливостей це може проявлятися не відразу, а через деякий час). Тому протягом 3-4 тижнів після відпустки необхідно перейти на косметичні засоби лінійки sensitive з урахуванням початкового типу шкіри: чутливої ​​сухої або чутливої ​​комбінованої. Те ж саме стосується вибору шампунів: використовуйте препарати для сухого і ламкого волосся.

Зверніть увагу на косметику і креми з підвищеним вмістом алое вера. Універсальність цих засобів полягає в тому, що алое володіє одночасно прекрасним протизапальним, заспокійливим ефектом і зволожує. Маски для обличчя та волосся, креми, сироватки - все підійде. І чим вище відсоток вмісту алое, тим краще.

З професійних процедур універсальним як для волосся, так і для будь-яких типів шкіри є метод мікрострумової терапії: він безболісний, дуже ефективний і крім швидкого відновлення забезпечує протизапальний результат. Процедура допомагає відрегулювати себорегуляцію (продукцію шкірного сала, яке є для нашої шкіри найкращим «кремом» на світлі) і самовідновлення білків шкіри, особливо еластину, найчутливішого до стресів.

Особливу увагу приділіть відновленню шкіри навколо очей, оскільки вона страждає від сонця найсильніше. Не пошкодуйте спеціального засобу для цієї зони. Оскільки шкіра висушена і жирні форми препаратів вбирає слабкіше, рекомендується починати з легких: ліфтингових крем-гелів, що розправляють заломи, поживних бальзамів в нічний час. Не забудьте, що ці засоби чудово підійдуть і для шкіри червоної облямівки губ.

Шкіра і волосся - невід’ємна частина організму, яка повністю залежить від основних обмінних процесів і якості щоденного харчування. Після повернення додому важливо якомога швидше відновити збалансований харчовий режим. У перші тижні після відпустки слід максимально розвантажити свій раціон від хлібобулочних виробів, смаженого, їжі, багатої тваринними жирами. Можна провести розвантажувальні дні: 1-2 рази на тиждень (кефірів, яблучні і т. Д.).

Включайте в сніданок різноманітні каші на воді, заправлені будь-якими рослинними оліями, але тільки холодного віджиму (ніяких рафінованих). Вони м’яко почистять печінку і кишечник, допоможуть відновити вуглеводний обмін. Все разом розвантажить травну систему і частково імунітет, а значить, дасть організму сили на самостійне відновлення, адже він набагато мудріший будь-яких книг, які про нього написані.