Google і Levi’s готують до випуску першу «розумну» куртку

Розумні годинники і браслети показали, наскільки може бути корисна носима електроніка. Вельми перспективним напрямком по впровадженню технологій залишається одяг. До теперішнього часу всі спроби зробити гардероб розумнішим закінчувалися чимось віддаленим від повсякденного життя: різні розумні футболки або кросівки з можливостями фітнес-трекера. Однак в цьому році стан справ виправить пошуковик №1 у світі.

Компанія Google хоче восени 2017 року подати на ринок розроблену спільно з Levi’s чутливу до дотиків куртку. Виріб під назвою «Levi’s Commuter x Jacquard by Google Trucker Jacket» має сенсорний рукав: якщо той, хто носить куртку, проведе рукою по лівому рукаві, то він зможе віддавати команди телефону - наприклад, перейти до наступної пісні або відхилити виклик, якщо поточна ситуація не дозволяє поговорити.

Щоб технічно все це функціонувало, в рукаві були проведені спеціальні волокна. Підключення до смартфону здійснюється через bluetooth-донгл, розташований в районі зап’ястя. Після від’єднання донгла куртку можна буде випрати.

В майбутньому функціональність донгла може бути переміщена в кнопки-гудзики. Тоді користуватися такою курткою можна було б як зі звичайною одягом - включаючи використання машинного прання. Якщо ця проблема буде усунена, в майбутньому функціональність проекту Jacquard могла б бути поширена на будь-який тип одягу, наприклад, ділові костюми або екіпіровку для велосипедистів.

Представлена ​​на початку року на виставці Fashion Tech продукція дозволяє зробити припущення, що в майбутньому розумний одяг на ринку представлять і інші виробники.

При цьому в даний час компанія Google співпрацює тільки з Levi’s і деякими обраними розробниками додатків, які вже підтримують проект Jacquard. Але в майбутньому, швидше за все, платформа стане відкритою і для інших постачальників програмного забезпечення.

Крім того, з розвитком проекту роль смартфона для розумного одягу буде ставати все менш важливою, як це було з Apple Watch на watchOS 2, які стали в значній мірі незалежними від iPhone.

Інтелектуальні здібності куртки Levi’s відповідним чином позначаються і на її вартості: виробник планує поставити цінник 350 доларів США за свій розумний предмет гардероба.

Інтернет-магазин https://fashion-ua.com.ua/muzhskie_kurtki пропонує широкий вибір комфортних стильних чоловічих курток відомих брендів. Ціни помірні, якість гарантована!