3 правила літнього макіяжу

При слові «літо» в голові тут же спливають приємні асоціації - спека, море, пляж, рівний і красивий загар. Здавалося б, макіяж і приємні радості літа - поняття несумісні, але сьогодні, коли індустрія краси зробила величезний крок вперед, це вже не так. Досвідчені візажисти радять дотримуватись 3 правил, і тоді ви можете бути впевнені, що ваш макіяж буде не тільки красивим, але і стійким.

Правило номер один: грамотний догляд

Звичайно, наша шкіра потребує турботи цілий рік, але літо - це особливе випробування, оскільки спека, пилюка, активне сонце можуть негативно позначитися на стані шкіри. Слідувати всім відомим алгоритмам очищення-тонізація-зволоження влітку - обов’язково!

Крім того, в лытню пору року не варто нехтувати засобами з SPF. Адже, як відомо, влітку сонячні промені особливо агресивні і їх прямий вплив на шкіру призводить до появи пігментації, сухості, в’ялості шкіри і раннього фотостаріння.

Підбір сонцезахисних засобів вимагає індивідуального підходу, але, як правило, в умовах міста крему з рівнем захисту SPF 30 цілком достатньо. Асортимент SPF-засобів сьогодні величезний, гідний продукт, наприклад, можна зустріти у марки Clinique - їх Sun Face Cream Hybrid має рівень захисту SPF 30 і, зі слів виробника, підходить для області навколо очей. В результаті такий догляд не тільки якісно підготує вашу шкіру до макіяжу, але забезпечить необхідний захист.

Правило номер два: менше - краще!

Влітку наша шкіра і так знаходиться в незавидному положенні, а тому має сенс віддати перевагу легкому макіяжу з мінімумом продуктів, до того ж, багатошаровий макіяж навряд чи вистоїть у боротьбі з тридцятиградусну спекою. Влітку цілком можна відмовитися від тону, а віддати перевагу консілеру, наносячи його локально. Правило використання все те ж - продукт наноситься на область під очима, на підборіддя, крила носа і в носо-губні складки (якщо такі вже є). Загалом, на всі ті зони, які відрізняються від загального кольору обличчя, тим самим псуючи всю картину. За таким же принципом точково маскуючи висипання.

Наступним пунктом можна додати легкий рум’янець, причому, тут можна вбити відразу двох зайців, вибравши універсальні продукти для губ і щік. В цілому, для літнього макіяжу цих етапів буде досить. У спеку цілком можна відмовитися від туші для вій - будете в тренді і, до того ж, нічого не потече.

Правило номер три - грамотна фіксація

Літні температури - це перевірка багатьом косметичним продуктам, проте без фіксації навряд чи зможуть обійтися навіть найстійкіші. В кінці макіяжу збризніть обличчя фіксатором - спеціальним складом, який закріплює макіяж, «зчіплюючи» всі продукти між собою і не дозволяючи їм «поплисти» вже через пару годин.

На завершення макіяжу можете злегка припудрити обличчя в Т-зоні, а ось поправляти макіяж протягом дня краще не пудрою, а матуючим серветками. Такі серветки абсорбують зайвий шкірний жир і заодно матубть обличчя, не додаючи зайвого шару косметики.

Магазинів що продають якісну косметику зараз досить багато, але особливо хочеться відзначити better.com.ua. Саме тут ви не просто купляєте креми, лосьйони, сироватки, і інші ефективні засоби для догляду за тілом і обличчям. Саме тут реалізовано унікальний функціонал підбору косметики по багатьом параметрам, що дозволяє здійснити найбільш оптимальний вибір, виходячи з індивідуальних особливостей клієнта.