Рулонні штори: особливості і переваги

У далеке минуле пішли часи, коли було модно завішувати вікна. Масивні гардини з щільними портьєрами, тюлеві фіранки, всілякі каскади, кисті, бахрома - все це було модним ще буквально кілька років тому. Однак, як відомо, мода не стоїть на місці і сьогодні все більше уваги приділяється вільному простору і наявності світла в приміщенні.

Спочатку зникли килими, якими не тільки застеляли підлоги, але і вішали на стіни, тепер ось прийшла черга позбавлятися від захаращення вікон. Звичайно ж, на вікнах повинні бути якісь штори, які вдень будуть захищати від прямих сонячних променів, а ввечері - приховувати від цікавих поглядів перехожих.

Рулонні штори, які можна тут придбати по найкращій вартості - оптимальний варіант для сучасної міської квартири і приватного будинку. На відміну від фіранок і щільних портьєр, які поглинають деяку частину сонячного світла, рулонні штори легко відкрити і наповнити кімнату природним світлом.

Вони бувають декількох видів: повністю непрозорі, з світловідображаючим ефектом тканини і напівпрозорі (вони можуть пропускати розсіяне світло в залежності від типу використовуваної тканини, виду і шару просочення матерії пропускна можливість варіюється в діапазоні 25-75%).

Штори рулонного типу виготовляються зі спеціальних тканин, які виробляються з особливих технологій і інноваційним методикам. Додатково матерія покривається спеціальними просоченнями, завдяки яким вироби характеризуються відмінними брудо- і пиловідштовхуючими якостями, не вбирають в себе вологу, добре тримають форму, не вигоряють. Також відрізняються простотою і легкістю в догляді: їх не потрібно прати, достатньо періодично пилососити, щоб збирати накопичену пилюку, і протирати вологою ганчіркою. Якщо є якісь плями або більш сильні забруднення, то знадобиться звичайний мильний розчин.

Втім, не варто дуже часто витирати і чистити штори, щоб не зіпсувати їх (при частому протиранні мильними розчинами поступово зменшується шар спеціального просочення, відповідно, вироби починають пропускати більше світла).

Пристрій штор рулонного типу досить простий: це тонка щільна тканина, яка згортається в рулон на спеціальний стрижень. Вгорі вікна встановлюються кронштейни, які і утримують даний стрижень. Щоб відкрити або закрити (розгорнути або згорнути) штори, досить потягнути за довгий ланцюжок. Більш дорогі моделі можуть бути доповнені механізмами, в такому варіанті управління відбувається за допомогою пульта дистанційного керування.