Який паркан вибрати для дачі?

Дачній ділянці необхідна огорожа - такі життєві реалії. Який паркан поставити на дачі - це питання не тільки вашого бюджету і естетичних уподобань. Вибір залежить також від призначення огороджуваної ділянки і діючих будівельних норм. Щоб паркан надійно захищав територію і не вимагав постійного догляду, слід уважно підійти до питання підбору матеріалу.

Паркани в першу чергу захищають ділянку від проникнення на її територію сторонніх людей, проте естетичні якості огорожі також важливі. Не знаєте, який паркан краще поставити? Давайте розберемося разом.

Паркани в даний час роблять з найрізноманітніших матеріалів, від вибору яких будуть залежати конструкційні особливості, простота установки, охоронні функції, догляд - і звичайно, ціна огорожі.

Огорожа з профнастилу

Найбільш поширений вид дачного забору, що забезпечує високу ступінь захисту вашої ділянки. Простий в установці і довговічний, догляду не потребує. Естетичні характеристики забезпечуються фарбуванням. Ціни стартують від 220 грн за погонний метр.

Паркан із сітки-рабиці

Ще один простий і недорогий варіант. Достатні охоронні функції цього вид забору будуть забезпечуватися при товщині дроту від 1,8 мм. Більш тонкий дріт легко піддається кусачкам. Основна особливість такого паркану - світлопроникність, що дозволяє максимально використовувати площу ділянки для вирощування рослин. Сітку кріплять на стовпи, що встановлюються з кроком 2.5 м. Естетичними якостями такий паркан не відрізняється, але і догляду не потребує. При необхідності сітку між стовпами легко замінити або підтягти, якщо вона провіснет. Такий паркан може прослужити до 25 років. Його легко встановити самостійно. Сітка “в натяг” висотою 1,5 м коштує від 80 грн. за погонний метр.

Паркан із сітки в рамці «секції»

Більш естетичний і довговічний варіант паркану з сітки, в якому секції між стовпами поміщені в металеві рамки. Такий паркан не провисає і виглядає акуратніше, але він дорожчий і важчий звичайного паркану з рабиці. Його складніше транспортувати і встановлювати, але якщо вам потрібен надійний і одночасно гарний паркан на дачі по найбільш демократичною ціною - це ваш варіант. Професійна установка не обов’язкова, можна обійтися своїми силами. Ціни за погонний метр такого паркану заввишки 1,5 м починаються від 120 грн.

Дерев’яний паркан

Дерев’яні паркани вдало поєднують естетичні якості, відносно невисоку вартість і простоту установки. При необхідності їх легко самостійно поставити. Дерев’яний паркан - перше, що спадає на думку, коли вирішується питання, як побудувати паркан на дачі. Однак, охоронні функції дерев’яного паркану невисокі: його досить легко зламати. Такі паркани можуть успішно прослужити до 15 років, але тільки при постійному догляді. Їх необхідно обробляти антисептичними засобами, після чого фарбувати або лакувати. Лакофарбове покриття буде вимагати щорічного поновлення. Готові дерев’яні паркани для дачі висотою 1,5 м продаються за ціною від 200 грн за погонний метр.

Цегляний паркан

Високі охоронні функції забезпечує довговічний цегляний паркан, але він вимагає професійної установки і коштує дорого. Цегляні огорожі можуть служити до 50 років. Вони відносяться до класу капітальних огорож і вимагають спеціального проектування. Ціна такого паркану буде залежати від кількості цеглин в кладці і виду фундаменту. Так, середня вартість установки стрічкового фундаменту - від 700 грн., монолітного - від 800 грн. за погонний метр, цегляного стовпа - від 1000 грн.

Огорожа з полікарбонату

Полікарбонатні листи, встановлені на металевий каркас, забезпечують надійний захист ділянки. При необхідності можна обполіскувати паркан водою зі шланга або протирати. Встановлювати такий паркан повинні професіонали. У комбінації з іншими матеріалами можна домогтися високих естетичних якостей забору. Ціни на паркани з полікарбонату стартують від 300 грн. за погонний метр і залежать від товщини (від 0,4 до 0,8 см) і структури матеріалу. Так, найбільш дешевими вважаються паркани із стільникового полікарбонату.

Огорожа з профільної труби

Металевий паркан, який зварюється з труб круглого або квадратного перетину. Високі охоронні якості дозволяють ставити такі паркани на відповідальних об’єктах. Вартість паркану починається від 500 грн. за погонний метр, установка можлива тільки професіоналами. Огорожа з профільної труби довговічна - прослужить не один десяток років. Догляду не потребує. Залежно від обраного дизайну може забезпечувати високі естетичні якості.

Кована огорожа

Замовити на дачу кований паркан - рішення для тих, кому важливі дизайн і престиж. Кована огорожа поєднує в собі міцність, довговічність і високі естетичні якості. Подібні огорожі можуть прослужити не одному поколінню господарів ділянки. Виготовлення кованих огорож для дачі здійснюється за індивідуальними проектами, вартість квадратного метра стартує від 700 грн. Установка тільки професійна. Догляду такий паркан практично не вимагає.

На сайте http://www.plast2000.ru/ вы узнаете, где можно по выгодной стоимости приобрести заглушки дл столбов и заборов, а также качественную мебельную фурнитуру.