Як грамотно організувати вечірку на свіжому повітрі

Літо - пора чудової погоди, і сидіти вдома зовсім не хочеться. В самому розпалі сезон відкритих веранд і вечірок на свіжому повітрі. І якщо романтичний пікнік організувати нескладно, то провести на природі день народження, дитяче свято або весілля - завдання не з легких.

Природа - це ідеальна локація для невеликих весіль, дитячих свят і дружніх вечірок. Що ще потрібно для романтичного пікніка або галасливої ​​зустрічі друзів на честь знаменної події! Однак відповідно до типу заходу дуже важливо почати підготовку з вибору підходящої локації.

Для святкових подій з великим числом гостей або для дитячих заходів краще вибирати спеціалізовані зони відпочинку, пансіонати зі спеціально відведеної територією на відкритому повітрі. Виїжджати “дикуном” в найближчий лісопарк - хороший варіант для невеликої компанії дорослих, але, бажано, в такому форматі не влаштовувати дитячі свята. Ліс - це завжди зона ризику, як мінімум через можливі контакти з кліщами.

Влаштувати веселе, і головне безпечне дитяче свято батькам буде найбільш зручніше в кафе або ресторані з великим двором і дитячим майданчиком. А ось для романтичних пікніків підійде практично будь-яка гарна локація на природі. Можна посидіти в парку на траві, або вибратися на озеро за місто.

Складіть план дій

Будь-який захід, будь то навіть звичайна поїздка за місто на шашлики, вимагає планування. Заздалегідь підготовлений список покупок і підготовчих справ допоможуть нічого не упустити і не розгубити весь ентузіазм в цейтноті. Досвідчені організатори рекомендують починати підготовку до великих заходів мінімум за два-три місяці до запланованої дати. Якщо ж це невелика подія, таке як дитяче свято або день народження в колі друзів, то почати можна і за три-чотири тижні.

Окремою графою плану завжди повинен бути “запасний варіант”. Ведучий може захворіти, кейтеринг - не встигнути доставити їжу, в кінці кінців, погода може зіпсуватися. Кожну можливу “катастрофу” потрібно заздалегідь програти у себе в голові і передбачити вихід з екстреної ситуації.

Як прикрасити територію

Природа сама по собі радує око, але без тематичного, навіть самого мінімального декору найчастіше не обійтися. Особливо, якщо мова йде про урочистості з нагоди ювілею або весілля. Територію, де відзначатиметься день народження можна прикрасити фонтанами з куль, гірляндами з ліхтарів, піньятою, квітковою аркою або флористичної композицією на столі.

Найскладніше - знайти відповідний намет, столи і стільці для торжества. Якщо захід передбачає велику кількість гостей, то намет буде необхідний, як мінімум, в якості підстраховки від негоди. Якщо вас чекає якась невеличка подія, наприклад, романтична зустріч, то прикрасити місце, де ви будете відпочивати, можна тематичним покривалом, красиво плетеним кошиком для пікніка і букетом польових квітів.

Для гучних дружніх посиденьок на відкритому повітрі підійдуть ліхтарики, розвішані по периметру на спеціально встановлені кріплення. І тут важливо заздалегідь подбати про джерело електрики або взяти світлодіодні лампочки на батарейках.

Що подавати до столу

Традиційні шашлики, стейки, бургери, запечені овочі, хот-доги - будь-які страви, приготовані на вогні або грилі, ідеально впишуться в контекст вечірки на свіжому повітрі. Особливо, якщо це дружня зустріч без білих скатертин. На десерт - фрукти, кейк-попси або банкові тістечка, які дуже зручно їсти на природі. Такі ж солодощі будуть хороші і на дитячих святах.

Для романтичного побачення підійдуть фрукти, мед, сир, заздалегідь нанизані на шпажки, заготовлені канапе або міні-брускетти, а також цукерки в красивій коробці.
Якщо захід великий і в списку запрошених десятки гостей, то тут не обійтися без замовного кейтерингу.

Чим розважати гостей

В першу чергу - хорошою музикою. Якщо це невелике коло друзів, то досить буде мобільної колонки, а якщо це масштаби великого торжества, то тут не обійтися без орендованого обладнання, запрошеного діджея або навіть кавер-групи.

Вечірки на природі - це завжди активні ігри, наприклад, бадмінтон або фрісбі. Настільні ігри також будуть приємним доповненням до розважальній програмі. Можна влаштувати танцювальні конкурси, заїзд на велосипедах або прогулянку на човні, якщо вечірка проходить біля озера. Для великих заходів краще запросити професійного ведучого, який складе програму активностей і не дасть занудьгувати жодному гостю.

Який би не був привід для того, щоб запросити гостей на вечірку на відкритому повітрі, пам’ятайте про те, що не так важливі дорогі прикраси і вишукані страви, скільки сама атмосфера, яку подарує природа - таке свято всі запам’ятають надовго!

Специализация ивент агенства Presto Fiesta - организация праздников в Одессе, и поверьте, какое бы мероприятие вы им не поручили: будь-то небольшая дружеская душевна вечеринка, или же маштабная помпезная свадьба - все пройдет на наивысшем уровне!