Про особливості вітальні в малогабаритній квартирі

Судячи з назви, основним цільовим призначенням вітальні є прийом гостей. Однак на сьогоднішній день ця кімната служить не тільки для проведення урочистих заходів, але відпочинку всієї сім'ї.

Фактично вітальню можна цілком справедливо назвати кімнатою загального користування. Тому дизайн цього приміщення повинен бути орієнтований на цільове призначення, виходячи з його розмірів.

У приміщенні площею 20-25 кв. метрів можна організувати традиційну вітальню в класичному стилі. Така вітальня складається з м’якої зони відпочинку і зони, де розташовується святковий стіл. Як правило, святковий стіл знаходиться в кутку кімнати і висувається на середину в разі будь-якого торжества. Саме так виглядала вітальня в радянські часи в малогабаритних квартирах, в яких на сьогоднішній день проживає більшість наших співвітчизників.

Якщо ви є власником невеликої квартири, при обладнанні вітальні дотримуйтеся деяких правил. По-перше, відмовтеся від громіздких класичних меблів у вигляді стінки. Замініть її, наприклад, зручним м’яким куточком з оттоманами і витонченим розкладним столиком. Посуд можна зберігати в спеціальному комоді, який повинен вписуватися в загальний інтер’єр вітальні. А взагалі, найкращим варіантом стане чудова гостиная Sorrento від інтернет-магазину «МСМ».

Вітальня в класичному стилі передбачає наявність ошатної люстри на стелі. У вітальню з низькою стелею бажано встановити дві красиві люстри невеликого діаметру на коротких ніжках, які в урочистих випадках забезпечать приміщення достатньою кількістю світла.

А ось для повсякденного використання в вітальні будуть доречні торшер або бра, розташовані в м’якій зоні. Віддавайте перевагу освітлювальним приладам, оснащеним спеціальним реле, що дозволяє регулювати яскравість освітлення.

Класичний інтер’єр потребує гарні штори. Найпоширенішою помилкою більшості з нас є переконання, що краса штор безпосередньо залежить від наявності різноманітних деталей, наприклад, вишитого ламбрекену, штучних квітів, брошок і т.д. Однак такі деталі недоречні в невеликій вітальні, тому купите красивий карниз, посадіть портьєри на підкладки і прикрасьте їх оригінальними підхватами. Що стосується комбінування контрастних тканин, то таку роботу краще довірити досвідченому дизайнеру.

Зверніть увагу на довжину штор: вони повинні злегка лежати на підлозі, оскільки підхвати зроблять їх коротшими. Тим, хто не особливо розбирається колірному оформленні вікон, слід звернути увагу на штори золотисто-коричневого і золотисто-бежевих тонів, які будуть мати гарний вигляд у класичному інтер’єрі.