Цілющі м’ячики: самомасаж стоп для тих, хто багато сидить за комп’ютером

Малорухливий спосіб життя, яким грішать всі, хто працює в офісі або по багато годин просиджує за комп'ютером, призводить до появи в тілі «тригерних зон» - точок постійного напруження м'язів, які погіршують роботу людського організму.

Найкраще вирішити цю складну проблему можна, відвідавши салон “Імперія” в самому центрі Львова, ось http://empire-massage.lviv.ua детальніша інформація про цей заклад. А можна спробувати досить нехитрий але дієвий спосіб - самомасаж стоп за допомогою твердих м’ячів. Всі ці вправи можна виконувати вдома самостійно, результатом стане позбавлення від болю в різних місцях і красива хода.

Тригерні зони - це зони постійної м’язової напруги. Найбільше їх в людському м’язовому корсеті знаходиться вздовж хребта і, як би це не було дивно, на стопах. Стопи людини беруть на себе величезне навантаження кожен день - вони тримають людську вагу при кожному кроці, що здійснюється людиною. А ось спеціальних тренувань для стоп найчастіше не буває передбачено в розкладі сучасної людини. Мало хто знає спеціальні вправи для стоп, і саме від цього організм отримує все більше і більше дискомфорту.

«Тригерні зони» підступні з наступних причин: м’язовий затиск є, наприклад, близько до попереку, а болі, які він викликає людину турбують в районі плеча. Таким чином, масаж зони з болем людині не допомагає позбутися від дискомфорту (зазвичай ниючого довготривалого болю). Або ж «тригер» знаходиться на стопі, а болі мучать в області шиї. Таким чином, масаж болючої області не приносить полегшення.

Найбільш підступні «тригери» знаходяться на стопах. Поліпшити ходу і позбутися від болю в найнесподіваніших місцях допоможе нескладний масаж за допомогою м’ячів. Його можна виконувати стоячи, коли є вільних п’ять хвилин; його також можна виконувати сидячи за комп’ютером, під час їжі або перегляду улюблених телепрограм і фільмів. Які ж м’ячі вибрати і які вправи з ними виконувати, щоб позбутися від застарілих болів у всьому тілі?

Тенісний м’яч

Потрібно взяти два максимально твердих тенісних м’ячі і помістити їх в шкарпетку з м’якої тканини. Виходить дуже ефективний тренажер для опрацювання «тригерних зон» як стоп, так і вздовж хребта. Самомасаж повинен проводиться при найважливішій умові: ніякого прискорення і максимальний тиск.

Катати масажер з двох м’ячів необхідно дуже повільно вздовж всієї стопи. Коли буде знайдена болюча точка, необхідно натиснути на м’яч ще сильніше і чекати, поки біль піде. На це може знадобитися від 30 секунд до 5 хвилин. Найголовніше: не припиняти масаж через біль. Це абсолютно безпечно для здоров’я.

Якщо одного разу дочекатися відходу болю з «тригера», то він зникає НАЗАВЖДИ! А разом з ним і болі в найнесподіванішому місці (наприклад, в коліні, в шиї, в плечах і т.д.)

М’ячик-їжачок

Також важливо робити «колючий» масаж за допомогою м’яча з шипами. Придбати його можна як в спортивних відділах супермаркетів, так і в ветеринарних магазинах. Порада з вибору м’яча-їжака всього одна: потрібно придбати натвердіший з наявних в асортименті. Масаж необхідно проводити за тими ж принципами: повільно і з максимальним тиском.

Цей м’яч ідеальний для самомасажу під час роботи за комп’ютером або прийому їжі. Коли з’являється болюче відчуття в тій чи іншій точці стопи, необхідно затриматися в цьому місці і посилити натиск до зникнення больових відчуттів і появи спокійного відчуття від дотику до шипиків м’яча, яке прийде на зміну болю.