Коли кішка хоче сказати вам щось дуже важливе!

Кішки - найбільш незалежні домашні тварини. Вони не вимагають від господаря стільки уваги, як собаки, тому іноді буває досить складно зрозуміти, які ж почуття переживає ваша улюблениця.

Кішки вкрай рідко демонструють свою явну прихильність, але насправді вони теж люблять своїх господарів. Я зрозуміти свою домашню улюбленицю? Перший інформаційний зоопортал України стверджує, що у нас є багато способів дізнатися про хороше ставлення кішки. Ось що вона робить, щоб показати, що любить і піклується про вас:

1. Вона приносить мертвих тварин в будинок і кладе їх біля ваших ніг. Цією дією кішка хоче сказати вам, що ви є частиною її сім’ї. Вона хоче навчити вас ловити здобич, оскільки вважає, що тільки так ви можете вижити. Замість того, щоб злитися на свою кішку, коли вона робить це, подякуйте її перед тим, як викинути мертву тварину подалі.

2. Вона пильно дивиться на вас. Кішки рідко моргають. Якщо ваша вихованка дивиться на вас м’яким і спокійним поглядом, вона демонструє вам свою довіру.

3. Вона “місить” вас лапами. Іноді це буває досить болісно, ​​особливо коли кішка влаштовується на чутливих частинах вашого тіла. Але такою дією вона хоче сказати, що відчуває ніжність по відношенню до вас. Якщо ви почнете обіймати і цілувати її, вона може почати вириватися, але цей спосіб видає її почуття з головою!

4. Вона треться об вас мордочкою. На морді кішки розташовані особливі залози, що виробляють запахи. Всякий раз, коли вона намагається “втерти” свій запах у ваше тіло, вона визнає вас частиною своєї сім’ї. Якщо ваша кішка не робить так, вам потрібно проявляти по відношенню до неї більше любові!

5. Вона показує вам свій животик. Живіт є однією з найбільш вразливих частин котячого тіла. Коли кішка знаходиться в перевернутому положенні, вона не може чинити опір. Якщо ваша кішка показує вам свій живіт, це означає, що вона довіряє вам і відчуває себе комфортно поряд з вами.

6. Вона задирає хвіст. Якщо ви хочете знати, як відчуває себе ваша кішка, подивіться на її хвіст! Якщо він високо піднятий, це означає, що кішка щаслива. Якщо ж кішка відчуває до вас особливу ніжність, то вона може спробувати обернути вас своїм хвостом.

7. Вона бігає між ваших ніг. Іноді вас сильно дратує те, що ваш кіт плутається під ногами? Це ще один спосіб позначити вас своїм ароматом, що, як ви пам’ятаєте, робить вас частиною котячої сім’ї.

8. Вона покусує вашу шкіру. Ви можете порахувати це ознакою агресії, але це не так! Таким чином кішка показує, що хоче доглядати за вами так само, як за своїми кошенятами. Таке дивне залицяння з боку вашої вихованки означає, що вона відчуває ніжність по відношенню до вас.