HP впроваджує інноваційну програму виробництва картриджів з перероблених матеріалів

Представники HP Inc. виступили на конференції Power of Print 2017 року з презентацією, основною темою якої стала турбота про екологію. По-перше, компанія повідомила про старт програми «скорочення ланцюжка постачальників» для зниження вироблення парникових газів, а по-друге про запуск виробництва картриджів з переробленого пластику на Гаїті.

Компанія швидко і недорого здійснює ремонт принтерів і заправку картриджів у Києві біля метро “Золоті Ворота”. Тут http://snake.com.ua/news/zapravka-kartridzhej-remont-printerov-na-zolotyh-vorotah ви знайдете прайси, усю необхідну довідкову і контактну інформацію.

Незважаючи на активний розвиток електронного документообігу, велика частина організацій як і раніше друкує документи на паперових носіях. Але паперовий документообіг - це далеко не безневинне явище. Вдумайтеся в ці цифри: щоб забезпечити сучасні офіси папером необхідно щорічно вирубувати 768 млн. дерев!

Майже половина паперових документів відправляється в сміттєву корзину протягом доби після їх створення. Щорічно на полігони побутових відходів потрапляють близько 500 мільйонів використаних лазерних картриджів. Повний цикл розкладання одного такого картриджа становить кілька століть.

Усвідомлюючи свою екологічну відповідальність перед жителями нашої планети, ведучі компанії ринку експериментують з замкнутими технологіями виробництва картриджів з використанням переробленого пластику.

Основним лідером в даному напрямку є компанія Hewlett-Packard (HP), яка ще в 1991 році першою розробила і впровадила програму повернення картриджів «Planet Partners». Програма охоплює понад 50 країн по всьому світу, включаючи 34 держави Європи, Африки та Близького Сходу. З моменту запуску програми і по теперішній час HP вдалося зібрати 566 млн. картриджів, які не потрапили на звалища, а були перероблені на спеціальних заводах. З отриманого вторинного пластика були відлиті нові картриджі.

Починаючи з 2005 року на виготовлення картриджів було направлено 2,5 млрд. використаних пляшок і близько 500 тис. тон вішалок для одягу. В результаті HP вдалося виготовити з вторинного пластика 2 млрд. оригінальних картриджів для лазерних та струменевих друкуючих пристроїв.

Сьогодні в HP з вторинного пластика виробляються 75% струменевих картриджів і 24% лазерних картриджів. Тільки в 2013 році за рахунок переходу на замкнутий цикл виробництва з використанням переробленого пластику HP скоротила викиди вуглекислого газу в атмосферу на 33%, споживання викопного палива на 54% і споживання води на 75%.