Прорив в медицині: лікування внутрішніх органів одним дотиком

Медицина не стоїть на місці, і вчені винаходять все нові засоби для лікування людини. Але та розробка, про яку ми зараз розповімо, виглядає так, немов прийшла з якогось науково-фантастичного роману!

Дослідники з університету Огайо, медичного центру Векснера і Інженерного коледжу Огайо розробили нову технологію під назвою тканинна нанотрансфекція (або ТНТ), яка може всередині тіла самого пацієнта генерувати потрібні для лікування клітини будь-якого типу. Вона може бути використана для регенерації пошкодженої тканини, для відновлення функціонування постарілої тканини, включаючи внутрішні органи, кров’яні тільця та нервові клітини. А для ефективного процесу діагностики, лікування і реабілітації на сайті https://med-mm.com/ можна замовити якісні сучасні медичні меблі, необхідне обладнання і аксесуари. 

“З використанням нашої нової технології наночіпа, пошкоджені або хворі органи можна замінити. Ми довели, що шкіра - це родюча земля, в якій ми можемо виростити елементи для будь-якого хворого органу,” - говорить доктор Шандал Сіна, один з головних авторів дослідження.

Вчені вивчали мишей і свиней під час своїх експериментів і змогли перепрограмувати клітини шкіри, щоб ті стали клітинами кровоносних судин в пошкоджених лапах, яким не вистачало кровотоку. Вже через тиждень активні кров’яні тільця з’явилися в пошкодженій лапі, а на другий тиждень вона була врятована. У лабораторних тестах ця технологія також перепрограмувала клітини шкіри в живому тілі в нервові клітини, які потім вводили в мишам з ураженням мозку, щоб вона могла оговтатися від інсульту.

“Важко собі уявити, але цього можна досягти, і воно успішно працює в 98%! За допомогою цієї технології ми можемо перетворити клітини шкіри в елементи будь-якого органу буквально одним дотиком. Процес займає менше секунди, це неінвазивна процедура, після якої ви можете йти додому. Чіп не залишається в вас, а перепрограмування клітини починається після його вилучення. Для нашої технологія також не потрібно пригнічення імунітету”, - говорить Сіна.

Технологія ТНТ складається з двох головних компонентів: по-перше, це нанотехнологічний чіп, спроектований, щоб доставляти необхідний матеріал в дорослі клітини живого тіла. По-друге, це дизайн специфічного біологічного матеріалу для перетворення клітин. Він при доставці чіпом змінює дорослу клітину з одного типу в інший. ТНТ не потрібні спеціальні лабораторії і приміщення, її можна застосовувати в будь-якому пункті медичної допомоги. Процедура неінвазивна. Матеріал доставляється крихітним електричним розрядом, який пацієнтом ледь відчуває.

Клінічні же випробування на людях почнуться в наступному році.