Додаток GoPro сам створить “історії” для Instagram і Snapchat

Нещодавно компанія GoPro випустила нову версію Quik - програми для швидкого монтажу відеоконтенту, відзнятого на екшн-камери Hero. Головним нововведенням стала функція QuikStories, яка автоматично склеює останні ролики в "історії", готові для публікації в Instagram і Snapchat.

QuikStories робить все сама, в тому числі передачу відео з камери на смартфон і його обробку в фоновому режимі. Користувачам залишається тільки завантажити матеріал в соцмережі.

У нововведення GoPro є кілька обмежень. По-перше, QuikStories працює тільки на моделях з лінійки GoPro Hero 5, що вийшли минулої осені, з функцією автоматичного бекапа в “хмару”. По-друге, ця функція сама відбирає найбільш вдалий відеоконтент, грунтуючись на алгоритми комп’ютерного зору і вбудованих в камеру датчиків. При бажанні, користувач зможе відкрити редактор і зробити необхідні виправлення вручну. По-третє, у камери GoPro має залишатися не менше 20% заряду - інакше апарат може відключитися в момент передачі даних.

QuikStories вже доступна в останній версії Quik для iOS- і Android-пристроїв. До появи цієї функції користувачам, знявши відео, доводилося спочатку запускати основний додаток GoPro, відбирати і передавати вподобані кадри на смартфон, запускати Quik, знову вибирати ці ж кадри і тільки потім включати автоматичну обробку. До речі, ось тут https://for-extreme.com.ua/accesories/ можна знайти безліч корисних аксесуарів для ГоПро.

А ось ще одна цікава новинка від GoPro: в квітні компанія анонсувала нову 5K VR-камеру під назвою GoPro Fusion. Тоді показали лише одне рекламне фото і представили ролик зі зйомками з камери. А тепер на популярному ресурсі Engadget, з’явилися повноцінні фотографії майбутньої новинки. Швидше за все їх зробили учасники тестування, яке має відбуватися саме зараз.

«Живі» фотографії VR-камери показали компактну, квадратну камеру з закругленими кутами, спеціальними кріпленнями і VR-модулями з двох сторін. З чуток, GoPro Fusion буде знімати 5,2К-відео при швидкості 30 кадрів секунду. Крім цього, гаджет підтримує функцію OverCapture, яка робить (вирізує) з 360-градусного відео звичайний відеоролик, зручний для перегляду на більшості пристроїв.

Зараз невідомі ні точна дата виходу, ні дата повноцінного анонсу, ні ціна, ні інші технічні характеристики VR-камери GoPro Fusion. Правда в квітні, представники повідомляли про офіційний реліз в кінці 2017 року.