Безпілотні таксі виявилися безпорадними на дорогах

Американська компанія Uber розробляє сервіс таксі з автономним управлінням на базі автомобілів Volvo XC90 і Ford Fusion. Судячи з усього, справи поки йдуть не дуже гладко.

Компанія Uber відома по всьому світу завдяки однойменному мобільному додатку для пошуку, виклику і оплати таксі. З розвитком автопілотів в Uber задумалися про те, щоб позбавити свої автомобілі водіїв і поступово перевести їх в розряд безпілотних. Для цього американці скооперувалися з автовиробниками та спільними зусиллями сконструювали безпілотники на базі кросовера Volvo XC90 і седана Ford Fusion.

Безпілотні автомобілі Uber обладнані камерами кругового огляду, лідарами і ультразвуковими сенсорами. Програмне забезпечення обробляє отримані дані і звіряється з навігаційною системою, щоб керувати автомобілем на маршруті транспортування в пункт призначення. Автономні таксі вже випробовуються на дорогах Каліфорнії, Пенсільванії і Арізони, але налагодити стабільну роботу автопілота поки не вдається. Нема чого дивуватися, адже, як не як робомобілі - це інновація, і потребує суттєвого доопрацювання. А от якщо ви скористаєтесь послугами служби Эконом такси Алматы, то можете бути на всі 100 % впевнені в безпеці, комфорті і оперативності.

Згідно зі звітом Uber, випробувачам досить часто доводиться перехоплювати керування автомобілем в екстреній ситуації. Наприклад, в січні безпілотники проїхали близько 32 тисяч кілометрів, в лютому - 29 тисяч км. За другий тиждень березня 43 автономних таксі подолали сумарну відстань в 33 тисячі кілометрів, але випробувачам, які перебували на водійському місці, доводилося приблизно кожні 1,2 кілометра перехоплювати управління.

Факт перехоплення управління означає, що безпілотний автомобіль порушував правила дорожнього руху. В даний час кращий результат без втручання водія становить всього 7,2 кілометра - такого показника Uber вдалося досягти в перший тиждень січня.

Потім показник помітно погіршився. Не все гладко і з більш важкими порушеннями - такими американці вважають інциденти, які призвели б до аварії в разі невтручання водія. Це може бути зіткнення зі збитком на п’ять тисяч доларів і більше, або наїзд на пішохода. Другого тижня березня пробіг без серйозних інцидентів склав в середньому 315 кілометрів, тижнем раніше - 183 км, а на другому тижні січня - всього 80 кілометрів.