В Японії створили спіннер, який крутиться 13,5 хвилин

Вертушки спіннери, котрі все ще знаходяться на піку слави продовжують ставити рекорди. І тепер, слідом за гламурним спіннером з бальзамом для губ і діамантовими спіннерами-квітами за мотивами робіт японського художника Такаші Муракамі, ми може оцінити високотехнологічну новинку від японської компанії NSK Micro Precision.

Ця фірма,  що спеціалізується на випуску прецизійних підшипників з високою якістю обробки всіх поверхонь,  вирішила здивувати всіх шанувальників відомої іграшки оригінальної її моделлю з лаконічною назвою Saturn Spinner, і тут же отримала прізвисько “Роллс-Ройс серед спіннерів”.

І справа тут не в ціні - вартість антистрес-іграшки становить 17280 ієн або близько 155 доларів, що значно дешевше тих же спіннер-квітів. І не в яскравому оформленні: лаконічний дизайн корпусу цього спіннер не майорить ні діамантами, ні навіть кристалами Сваровські.

Головною особливістю японських “Роллс-Ройс серед спіннерів” стала тривалість їх обертання від одного легкого руху пальців, яка в процесі випробувань досягала 13 з половиною хвилин. За словами “експерта в світі спіннерів”, колишнього чемпіона світу з йо-йо Такахіко Хасегава, найкращі спіннери, що випускаються до цих пір могли обертатися протягом максимум 8 хвилин, і лише Saturn Spinner значно перевершив цей час.

Досягти такого успіху вдалося за рахунок використання все тих же надточних кулькових підшипників - аналогічних тим, що застосовуються при виготовленні комп’ютерних жорстких дисків. Більш того, самі спіннери збираються японськими фахівцями в “чистих цехах”, де виключається попадання всередину корпусу навіть порошинки, яка може вплинути на робочі характеристики механізму.

Кожен спіннер Saturn від NSK проходить на заводі перевірку якості, і якщо час його обертання становить менше 12 хвилин, іграшка повертається на доопрацювання, де її розбирають, механізм чистять і знову ретельно збирають, заново відправляючи на перевірку, поки потрібний показник не буде досягнутий.

Повертаючись до дизайну спіннера Saturn - іграшка виконана у вигляді рульового колеса морського судна, з ретельно відполірованими і стилізованими під мідь металевими деталями, з прихованим в центрі під чорним корпусом кулькопідшипниковим механізмом, і з обважнювачами в форматі масивних блискучих заклепок на зовнішньому колесі.

Вага спіннер-рекордсмена становить 118,5 гр, діаметр корпусу - 7 мм, а його товщина дорівнює 14 мм.

Як відомо, більшість дітей просто обожнюють хлюпатись у воді, особливо теплої літньої погожої днини. А якщо одного разу ви їм заперезентуєте чудовий басейн intex, повірте - їх радості не буде меж! Саме зараз в інтернет-магазині представлено широкий вибір надувних басейнів для дітей різного віку, а також інших якісних дитячих товарів.