LG розробила кондиціонер з голосовим управлінням

Компанія LG Electronics, прислухаючись до тренду випуску різноманітних «розумних» речей, вирішила розробити унікальну кліматичну систему з голосовим управлінням.

Усередині кондиціонера Whisen Dual Special встановлений автономний голосовий помічник, що реагує на команди користувача. Для активації асистента достатньо вимовити ключову фразу - «LG Whisen», яка виступає аналогом «OK Google» і «Hey, Siri» для аналогічних пристроїв. Точність розпізнавання, за запевненням LG, постійно поліпшується за рахунок використання технологій машинного навчання.
На момент запуску Whisen Dual Special розуміє виключно англійську мову, але в подальшому LG планує істотно розширити кількість підтримуваних мов. Особливість встановленого асистента полягає в тому, що він розуміє контекст команд. Досить користувачеві відзначити, що в кімнаті жарко, як LG Whisen запропонує знизити температуру і охолодити приміщення.

Вартість «розумного» кондиціонера від LG складає $ 2800. Наразі пристрій доступний в єдиному кольорі - «вершковий сніг». Схоже, що LG відкрила нову сторінку в розвитку побутових пристроїв, які розуміють голосові команди користувача і реагують на них.

Взагалі, нещодавно представники LG Electronics заявили, що компанія планує впровадити голосове управління в усі свої кондиціонери вже в наступному році. Швидше за все, будуть використані технології Apple Siri і Amazon Alexa.
 
Інформація стала відома на заході, присвяченому демонстрації кондиціонера зі штучним інтелектом. Новинка під назвою Whisen Dual Air Conditioner вміє підлаштовуватися під навколишнє середовище і звички користувача. Кондиціонер з штучним інтелектом розподіляє охолоджене повітря там, де найчастіше присутні люди. Кількість і місцезнаходження людей новий прилад визначає за допомогою вбудованої камери. Наприклад, якщо біля нього знаходиться людина, то кондиціонер направляє до нього слабкий потік повітря. Користувачеві на віддаленій відстані, пристрій посилає кілька сильних потоків. Завдяки цьому вдається заощадити від 20% до 50% енергії.
 
Також, вся побутова електроніка LG буде оснащуватися модулями Wi-Fi. Власники вже випущених приладів зможуть скористатися технологією Smart ThinQ, яка дозволить підключити побутові прилади до мережі Інтернет.

Компанія КЛИМАТБУД пропонує кондиціонери, вентилятори, обігрівачі, і іншу сучасну кліматичну техніку від відомих виробників по найкращій в Україні вартості.