Світлодіодні лампи: нюанси вибору

Зараз купити світлодіодні лампочки, які зовсім недавно ще вважалися рідкістю, не складає труднощів. Проте вибрати їх не так і просто, оскільки асортимент в магазинах дуже широкий.

В першу чергу, варто звернути увагу на виробника, оскільки нерідко можуть потрапляти неякісні лампочки, які прослужать вам зовсім недовго. Так, добре зарекомендували себе вуличні світильники, а також інші світлодіодні системи відомих вітчизняних і зарубіжних виробників, що пропонує інтернет-магазин Led-story.

Далі слід проаналізувати потужність лампочки. Чим вище потужність - тим менше енергії буде споживати ваш світильник. Так, звичайна лампа розжарювання має потужність в 20 Ватт, в той час як світлодіодна всього 3 - 5. Замінивши всі лампочки в квартирі ви отримаєте значну економію коштів. Крім того, термін служби таких ламп набагато вищий, так що висока ціна світлодіодних ламп цілком себе виправдовує.

Важливий аспект при виборі лампочок - колірна температура. Світло може бути як дуже яскраве, сонячне, так і більш холодне, синього відтінку. Перші найбільше підходять для таких приміщення як кухня, вітальня або ванна, а другі - для складських приміщень і спалень, тобто там, де яскраве світло не особливо важливе.

Обов’язково звертайте увагу на тип цоколя. Нерідко покупці купують лампи, забуваючи, що далеко вони не універсальні. Варто заздалегідь дізнатися, який саме цоколь підходить під ваш світильник.

Бажано купувати світлодіодні лампи з радіатором, який захистить її від перегріву. Найбільш якісні радіатори виконуються з алюмінію, більш дешеві варіанти, пластикові, довіри не заслуговують.

Вище ми вже відзначили, що термін служби світлодіодних ламп досить значний, тому варто звертати увагу і на цей пункт. Так, середній термін служби може іноді перевищувати 15 років, проте варто враховувати, що світлодіоди за цей час можуть зіпсуватися, а значить, і якість світла буде бажати кращого.

Останній пункт, на який варто звернути увагу - кут розсіювання. Чим він більший, тим більший простір охоплює світильник. Так, якщо ви вибрали світильник з кутом освітлення 30 градусів, то світло буде падати практично в одну точку. Такі лампи підходять, наприклад, для організації робочого місця в кімнаті або на кухні. Світильники з кутом 90 градусів охоплюють значну площу, а тому їх можна сміливо вибирати для великих просторів, наприклад, віталень або спалень.