Частка світового ринку криптовалюти склала 160 мільярдів доларів

Частка світового ринку в форматі криптовалюти досягла рекордної позначки в 160 мільярдів доларів. За великим рахунком, досягнення стало можливим завдяки Bitcoin і Ethereum.

На сьогоднішній день ринок криптовалюти досяг своєї максимальної вартості. Зміни та рекорди відбулися після спаду вартості біткоіну до 4397 доларів, на 2,7% і зниження вартості Ethereum на 40 доларів до 392 доларів. Якщо раніше ринкова капіталізація досягла рекорду в 150 мільярдів доларів, то після розпаду системи біткоіну на початку серпня рекорд вдалося побити.

Складова Bitcoin Cash останнім часом знизилася на 3,6% і становить 599 доларів. Також за останній місяць активізувався Майнер - система видобутку криптовалюти. Користувачі активно обговорюють в мережі можливості отримати більше електронної валюти. Однак уряд багатьох країн не підтримує подібну систему і повільно починає вводити обмеження в її використанні. На думку дипломатів, при відсутності належного контролю, ситуація з біткоінами може перетворитися в фінансову піраміду. А на сайті stakeholder.com.ua ви зможете дізнатися більше про електронні валюти, блокчейни, і інші інноваційні фінансові інструменти.

Взагалі, термін “криптовалюта” увійшов в обіг після публікації статті про систему Bitcoin Crypto Currency ( “Криптографічна валюта”), опублікованій в 2011 році в журналі Forbes. Сам творець біткоінів, як і багато інших, використовував термін electronic cash ( “електронна готівка”).

Біржі, на яких криптовалюта обмінюються на звичайні гроші, створені за зразком електронних торговельних майданчиків, які торгують фінансовими активами, де учасники виставляють заявки на покупку або продаж активу (в даному випадку біткоіни), вказують обсяг і ціну, за якими вони готові здійснити транзакцію.

Учасником може бути будь-який інвестор, готовий торгувати біткоінами за загальновизнані валюти. Це значно розширює кількість людей, залучених в оборот біткоінів і інших криптовалют, приводячи до деанонімізації учасників системи, що знижує її привабливість в очах багатьох ентузіастів.

Зі збільшенням кількості використовують біткоїнів зростає і число компаній, які беруть криптовалюту як спосіб оплати. Великі компанії, включаючи, наприклад, IBM і Wal-Mart, тим часом почали тестувати бази даних, розроблені на основі технології блокчейн.