Профнастил - ідеальний варіант для покрівлі

Час шиферу і черепиці поступово минає, зараз все частіше використовуються нові сучасні матеріали для покрівлі, такі як профнастил.

Цей матеріал, досить універсальний, його можна використовувати не тільки для покриття дахів, але і для установки парканів, для захисту і додаткового декору стін. Профнастил має масу переваг, які і приваблюють будівельників і господарів приватних будинків.

По-перше, ціна такого матеріалу набагато нижче вартості шиферу і черепиці, або ж металопластику, яким покривають стіни.

По-друге, вага даного матеріалу дозволяє легко здійснювати транспортування великих обсягів, що дуже економічно за ціною, і скорочує витрати на доставку. Цей же плюс значно полегшує виконання монтажу, а це значить, що терміни роботи будуть проведені швидше, а це знову-таки економія вашого бюджету.

По-третє, профнастил буває різних кольорів, розмірів і товщини, так що ви зможете підібрати саме той варіант, який вам обов’язково підійде. До речі, чудовий профнастил під дерево пропонує компанія «L-profil».

По-четверте, довговічність профнастилу, цей фактор дозволяє досить довгий час не робити заміну даного матеріалу. А також має високий ступінь пожежної безпеки.

І звичайно ж, по-п’яте, і це не менш важливо, профнастил досить міцний матеріал, так що ви можете спокійно з ним працювати, і не переживати, що він зламається або у вас утворюються тріщини.

І не варто забувати про те, що профнастил є додатковим елементом декору вашого будинку. Так як саме таке глянсове покриття профнастилу, і красиве колірне рішення, додадуть краси і стилю вашому будинку.

Корисні поради

Перш ніж купувати профнастил, зробіть всі необхідні виміри, щоб ви точно знали, яка кількість листів вам знадобиться, і який розмір вам найбільше підійде.

Не спишіть розрізати листи, спочатку все грунтовно прикиньте, що б вам потім не довелося поєднувати між собою невеликі шматочки, що сильно впливає на гідроізоляцію даного покриття.

Коли будете проводити монтаж профнастилу, ні в якому разі не користуйтеся цвяхами, вони схильні до корозії, а це згубно позначається на матеріалі, плюс щільність з’єднання теж знижується. Краще скористайтеся саморізами, це найбільш надійний і практичний варіант кріплення профнастилу.