Криптиди існують: загадка колекції Томаса Мерліна

Британські будівельники в 60-х роках випадково під час ремонту дитячого притулку виявили підвал з ящиками, в яких зберігалися залишки загадкових істот, а вчені відразу припустили, що це була колекція Томаса Мерліна. Їх колега все життя присвятив пошукам криптидів, існування яких йому вдалося довести.

Протягом багатьох століть фахівці намагалися довести реальність найзнаменитіших чудовиськ, описаних в розповідях очевидців подій. Це стосувалося снігової людини і монстра з Шотландії, ось тільки вагомих аргументів, які підтверджують їх присутності в світі, тоді ніхто не виявив. Варто відразу додати, що цих тварин називають криптидами, а наукові співробітники, що займаються пошуками, впевнені, що на планеті є сотні невідомих видів, які переховуються у важкодоступних куточках і відомих лише місцевим жителям або описаних в їх легендах.

Стародавні моряки часто описували зустрічі з моторошними істотами, здатними потягнути на дно кораблі. Кракени дійсно були в реальному житті і згадуються в літописах 12 століття, де деякі люди описували їх у вигляді восьминогів або крабів. Такі чудовиська можуть водитися не лише в морських глибинах, так як американці зі штату Оклахома теж неодноразово помічали в водах озер гігантського монстра зі щупальцями, що нападав на людей. Тому смертей в даному куточку набагато більше, ніж в інших водоймах країни. Також були знайдені таємничі риби, що мають неймовірні розміри.

Це відноситься до літаючих чудовиськ, що вражають своєю схожістю з древніми вимерлими птеродактилями. Пілоти, що пролітають над Папуа - Новою Гвінеєю, бачили ропена, що має 10-метрові крила, з дзьобом, схожим на пащу плазуна, і гребенем на голові. Індонезійські джунглі приховують від людей ахулів - гігантських кажанів, що виходять на полювання ночами і мають 3-метрові крила. Їх вперше виявив учений Ернест Бартельс, який досліджував дані території в 20-х роках, після чого він описав, що дані особи покриті густою шерстю і харчуються виловленої рибою.

Бігфуди теж часто згадуються американцями, які бачили їх великі сліди, а також описують цих створінь, як триметрових гігантів, покритих шерстю, з невеликим чолом і вагою 200 кілограм. Вони здатні не тільки налякати людину, але і загіпнотизувати її за допомогою суперздібностей, а також раптово зникати з поля зору, проходячи тимчасової портал.

Сюди можна віднести йєті, схожого зовні на людину і який живе в гірських місцевостях Пакистану і Непалу на великій висоті.

Найвідомішим видом криптида став Татцельвурм, що мешкає в Альпах. Вчені вважають його різновидом рептилоїдів, а перші згадки про незвичайного дракона можна знайти в літописах 15 століття. Тоді багато людей по-різному описували істоту, що досягає 4-х метрів, і має гострий гребінь на спині, покритий лускою або бородавками. Потім вона зникла з поля зору до 1850 року, коли парафіяни храму вперше могли споглядати останки вбитого монстра, виставленого на загальний огляд. Потім їх вирішили знищити, а вже в 1914 році в Словенії військовий зловив такого монстра і зробив з нього опудало.

Але що тоді зібрав легендарний колекціонер, який сам теж був загадковою особистістю? Томас Мерлін народився в 1782 році, все життя мандрував по світу в пошуках загадкових експонатів, а потім вирішив показати американцям свою зібрану колекцію, тільки в 1899 році ніхто не оцінив такого великого відкриття.

Тоді вчений переступив 117-річний рубіж, але сучасники описували його, як 40-річного чоловіка, після чого дивні особливості організму стали вважатися чаклунством.

Ніхто не бажав спілкуватися з людиною, зниклою разом зі своїми раритетами, але в 1942 році він раптово з’явився в британській столиці і показав справжні документи на свій будинок, передавши будівлю притулку з умовою, що його ніколи не продадуть. Тоді його вік був 160 років, ось тільки вчений знову пропав загадковим чином. Колекція унікальних криптидів частково була муміфікована, а також тут лежали старовинні рукописи, які доводять справжність експонатів.

Зараз 800 фахівців з 20 країн створили союз, щоб знайти сліди містичних істот і людей ще чекають нові відкриття, здатні перевернути нинішні наукові теорії.

Приглашаем на наш сайт всех, кто интересуется криптозоологией, хочет побольше узнать о динозаврах, оборотнях, снежном человеке, лох-несском чудовище, и других фантастических и вымерших миллионы лет назад существах.