Розумний модульний будинок Kasita, котрий переїжджає разом з господарем

Житло має стати дешевшим, і воно повинно бути рухомим. Так ви перестанете стогнати від непомірної орендної плати і витрачати багато часу, добираючись до роботи хто знає куди. Такі висновки зробив Джефф Вілсон (Jeff Wilson), викладач американського університету Хастон-Тілотсон, і CEO компанії Kasita, яка розробила дуже нестандартну ідею сучасного житла, яке поєднує в собі знаковий дизайн і новаторські технології.

Що ж, думка досить слушна, і, варто зазначити, дана концепція вже реалізується, і навіть у нас на Україні, варто скористатися послугою производство мобильных домов від компанії “AРТМЕТАЛЛ УКРАИНА”.

Втім давайте дізнаємося подробиці проекту Kasita, і почнемо з найголовнішого - мобільності. Цей унікальний будинок складається з двох частин: металевого каркаса (стійки) і компактних блоків-квартир. Переваги такої конструкції лежать на поверхні. Кожне житло можна в буквальному сенсі “витягнути” і перевезти до іншої стійки в будь-якій частині світу, якщо там є вільні комірки. Для цього достатньо замовити вантажівку через спеціальний додаток для iPhone.

Не потрібно пакувати речі, наймати кур’єрську службу і заново обживатися після приїзду. Ваші речі не загубляться, а ремонт не постраждає.

Основа триповерхового будинку займає близько 100 м2. Таким чином, його можна вмістити навіть в існуючій густонаселеній забудові, на малопридатних або раніше невикористовуваних ділянці землі.

Зворотний бік медалі - малий метраж самих квартир. Площа кожної коробки дорівнює 19,3 м2. Може здатися, що цього надто мало, однак і тут є ряд виграшних факторів:

- Низька вартість оренди. За словами авторів проекту, ціна падає як мінімум наполовину. А це дуже значні гроші, якщо говорити про центральні райони великих міст.

- Внутрішньому оснащенню квартири позаздрить будь-яке «повноцінне» житло. Про це, безсумнівно, варто поговорити окремо. Взяти, наприклад, звичайну стіну житла. Вона складається з окремих функціональних плиток, кожною з яких можна пожертвувати заради вільного простору. Хочете телевізор? Прибирайте два порожніх ряди по три плитки. Хочете дзеркало? Тоді три по дві. Загалом, кастомізація повна!

Квартира напхана модними розумними штуковинами з голосовим управлінням. Так запалюється світло, запускається улюблений плей-лист або викочується ліжко. Зрозуміло, з часом опції будуть розширюватися.

В кожному блоці є кухня, туалет, пральна машина і інші загальноприйняті зручності. Правда, вода і електрика надходять «дідівським» методом - через звичайні міські магістралі, до яких підключена стійка Kasita. Можливо, трохи пізніше акцент зміститься на користь «зелених» технологій, як це зроблено в Ecocapsule - автономному пересувному житло на двох. Але станеться це не раніше весни 2018 року. Саме на цей час заплановано відкриття першого будинку Kasita в американському Остіні, Техас.