У США закінчилося будівництво 32-поверхового найвищого у світі модульного будинку

У Нью-Йорку завершилося зведення 109-метрової висотки, яку творці називають найвищою модульною спорудою у світі. Вежа під назвою 461 Dean на зразок конструктора складена з 930 блоків, виготовлених на місцевій верфі.

На сайте https://mirndv.ru/objects/zhk-novaya-ohta-na-rechke/ вы сможете ознакомиться с выгодными предложениями приобретения жилья в жилом комплексе «Новая Охта. На речке».

Облицьована склом і різнокольоровими металевими панелями будівля розташована в Брукліні і є першим модульним «хмарочосом» в світі. За твердженням проектувальників комплексу з компанії SHoP Architects, такий формат будівництва може стати вирішенням проблеми дешевого і швидкоспоруджуваного житла, особливо в мегаполісах, де попит суттєво перевищує пропозицію.

Спорудження вежі зайняло чотири роки, набагато довше передбачуваних термінів через тривалу тяжби між девелопером і компанією, котра виготовляла модулі. Крім квартир в будинку є фітнес-центр, зали для танців і йоги, ігрова кімната та тераса на даху.

На відміну від будь-якого іншого будівельного проекту, це не будівництво за принципом “цегла за цеглою”. Замість цього, будинок збирається з блоків, вироблених на заводі, що знаходиться в декількох киллометрах від будівництва. Квартири приходять на будівництво практично завершеними з підключеними ванними, висохлою фарбою і установеленнимі холодильниками. Кожна з них чіпляється до крана, піднімається на свій поверх і опускається на напрямні штифти. Після звуку клацання - чиясь квартира завершена і готова до заселення. Весь процес займає приблизно 12 хвилин!

Проект масштабу Dean 461 привернув багато людей, але спочатку це було дітище двох людей: Роджера Крулака, старшого віце-президента компанії Forest City Ratner, провідного девелопера в Нью Йорку, а також Девіда Фарнсворса, керівника компанії Arup і відомого архітектора. Вони зустрілися в 2008 році, коли криза вже зробила упор на економічні конструкторські методи будівництва.

Всього у висотці для оренди пропонуються 363 квартири 23 різних планувань. Квартиру-студію можна буде зняти за $ 2450 в місяць, апартаменти з однією спальнею - за $ 3125, з двома - за $ 4750. Однак половина квартир зарезервована для орендарів з низькими і середніми доходами, їм житло обійдеться в $ 599-3012 залежно від його площі і рівня доходів претендентів. Всього на подібні «пільгові» варіанти було подано 84 000 заявок.