YouTube змінив логотип і перейшов на новий дизайн

Відеосервіс YouTube вперше за 12 років змінив логотип сайту. Як розповів глава дизайнерського підрозділу YouTube Крістофер Беттіг, YouTube робить кроки, які зроблять його більш сучасним. Ці зміни, зазначив він, є скоріше «еволюцією», ніж «революцією». Тепер розмір логотипу YouTube буде підлаштовуватися під формат екрану, з якого ведеться перегляд, а вкладки користувачів «переїхали» вниз сторінки.

Зміни торкнулися як мобільного додатку, так і веб-версії. Редизайн тестувався з травня 2017 року на невеликій групі користувачів, а тепер став доступний для користувачів по всьому світу. Відзначено, що зміни приурочені до 12-ї річниці відеохостингу.

Що змінилося?

За задумом авторів, нова версія інтерфейсу повинна стати простішою і менш завантаженою елементами. Тепер назва відеосервісу і червона іконка рознесені окремо, завдяки чому зображення легше адаптується під розмір екрану. Сірий фон сторінки з переліком роликів став білим, текст посилань тепер має чорний колір замість синього, а іконки роликів стали більшими. Разом з тим, панель навігації в лівій частині екрана стала менше виділятися.

Також додана темна тема оформлення, яка повинна знизити навантаження на очі користувачів при перегляді роликів в темряві. А от по посиланню youtube галерея в joomla ви дізнаєтесь, як швидко і правильно інтегрувати YouTube в Joomla сайт.

У мобільному додатку з’явилася можливість промотувати відео на 10 секунд назад або вперед, двічі торкнувшись в лівій або правій частині програвача. Також, при відтворенні контенту в повноекранному режимі можна вивчити підбірку рекомендованих роликів. Колір банера в додатку був змінений з червоного на білий, вкладки перемістили вниз сторінки, також з’явилися нові вкладки “Бібліотека” та “Аккаунт”. Крім того, в мобільному додатку з’явилася опція зміни швидкості відтворення.

Однак, відмітною зміною став редизайн логотипу сервісу. Тепер округла кнопка відтворення знаходиться зліва від тексту “YouTube”. Розмір логотипу YouTube буде підлаштовуватися під формат екрану, з якого ведеться перегляд. Вкдадки користувачів «переїхали» вниз сторінки.

Нові функції та дизайн відеохостингу викликав неоднозначну реакцію користувачів сервісу. Деяким припали до смаку нововведення, інші вважають, що стара версія була більш зручною.

А нещодавно відеохостинг “Ютуб” підрахував, скільки користувачі дивляться відео. Виявилося, що люди витрачають на це мільярд годин на добу. Якби ролики дивився одна людина, то їй знадобилося б на це 100 тисяч років.