Автомагнітоли: питання вибору

Погодьтесь, автомобіль - це вже не розкіш, а засіб комфортного переміщення. Ви їдете в теплі (або прохолоді, якщо є кондиціонер), сидячи, ніхто не штовхається і не кричить, грає улюблена музика... Чи не грає? Тоді Вам потрібна автомагнітола, а вибрати її правильно ми допоможемо в цій статті.

Мрієте про якісний автозвук? У цьому випадку хочеться порадити подивитись тут на сучасні автомагнітоли. Найкращі в Україні ціни, широкий асортимент популярних сучасних нових моделей і б/у.

Скажемо відразу, по зовнішньому вигляду автомагнітолу вибирати не можна. Так, для кого то це важливо, але зовнішність часом буває дуже оманлива. Побродивши по великих магазинах електроніки в відділах автоакустики можна побачити апарати вартістю від 500 до 15000 грн. і вище.

Все таки бренд є бренд. Імениті апарати коштують дорожче “китайських братів”, функціонал не такий багатий, але якість і надійність на порядок вище. Є фірми які спеціалізуються на автомобільній звуковідтворювальній апаратури, такі як Pioneer (Японія), Kenwood (Японія), Blaupunkt (Німеччина), JVC (Японія), Sony (Японія). Якщо вибираємо брендову автомагнітолу, дивимося, де її виготовили, звичайно, краще пошукати екземпляр зроблений на “рідному” заводі, але на жаль, дуже багато апаратури, привезеної до нас в країну, йде з заводів Китаю і Тайваню.

Тепер щодо функціоналу. Є кілька чинників, які люди не завжди враховують при покупці, а в подальшому можуть навіть шкодувати про вибір, отже:

    1. USB вхід - так, це зручно, вставив флешку з улюбленою музикою і насолоджуєшся. Але з іншого боку, USB девайс, що стирчить панелі магнітоли може викликати незручності, є ймовірність зачепити і зламати не тільки флешку, а й роз’єм на магнітоли. Тому порада експертів - вибрати магнітолу з входом для карти пам’яті SD. Вартість їх така ж, але з магнітоли нічого не стирчить, зламати її теж буде складно.

    2. Дисплей. Одна з необхідних в сучасних автомагнітолах деталь, подивитися назву поточного треку, частоту радіостанції, а якщо є RDS то і якісь корисні повідомлення, параметри налаштування і т.п. При покупці ми дивимося тільки на “красу” що відбувається на екрані, але не замислюємося про те, що у когось в автомобілі вона розташовується внизу консолі, у когось нагорі і тут важливі параметри - кут огляду і контрастність при яскравому світлі (на сонці) . Подивіться на екран з різних кутів.

3. Органи управління. Класичні кнопки переходять з покоління в покоління, але в сучасних магнітолах з’явилися сенсорні дисплеї, вони надійніші, але вартість вища. Регулятори гучності з кнопкових перетворилися в поворотні енкодери і джойстики. Слід звернути увагу на наявність кнопки Mute або Att, для приглушення гучності при неоюходімості.

    4. Беремо автомагнітолу в руки і дивимося з боків або ззаду на наявність відводу тепла. Він відводить тепло від мікросхеми підсилювача і чим він більший - тим краще. Якщо автомагнітола буде встановлена ​​поруч з пічкою, то слід звернути увагу, щоб тепловідвід був якомога далі від нагрівальних елементів.

    5. Наявність лінійних виходів. Звичайно, практично всі мають лінійний вихід на підсилювач, але часто їх тільки два - на фронт або тил. У разі, якщо Вам надалі захочеться підключити підсилювач або сабвуфер - вони стануть в нагоді. До речі, для сабвуфера дуже бажано наявність окремого виходу з окремими регулюваннями в меню автомагнітоли.