Як знайти надійну веб-студію?

Якщо вам потрібна якісна розробка сайту або його комплексне ефективне просування, звертайтеся до веб-студії. Це - найкращий варіант. Фрілансери хоч і виконають ту ж роботу в 2 рази дешевше, але часто зроблять це так, що ви не захочете більше до них звертатися.

Правда, з веб-студіями ситуація може бути такою ж. Адже потрібно знайти ту компанію, яка виконає все грамотно і в чітко обумовлені терміни. Як це зробити? Про це нижче.

Як вибрати веб-студію?

Перше, на що необхідно звернути увагу - сайт веб-студії. Уважно вивчіть його: оцініть дизайн, юзабіліті, якість контенту. З сайту можна легко зрозуміти, хто працює в організації - дилетанти або професіонали. Адже для себе, як відомо, ми завжди намагаємося зробити краще. У випадку з веб-студіями сайт є їх візитною карткою. Погодьтесь, веб-ресурс wdss відразу справляє враження серйозної компанії з креативним, професійним персоналом.

До речі, подивіться на дизайн. Якщо він занадто барвистий, можливо, компанія приділяє зайву увагу зовнішній оболонці і забуває про те, що сайт повинен продавати. Якщо ж дизайн досить скромний - може бути, у програмістів погано з фантазією і вони не здатні придумати щось креативне. Зрозуміло, ваш сайт в такому випадку теж навряд чи буде відрізнятися оригінальністю.

Крім того, при виборі веб-студії необхідно як мінімум:

- Вивчити портфоліо компанії. Якщо в списку всього 2-3 роботи, та ще й немає посилань на сайти, забудьте про неї і переходьте до наступної. Постарайтеся знайти в портфоліо ресурси схожої тематики, зв’язатися з їх власниками і розпитати про те, чи задоволені вони співпрацею з конкретною веб-студією.

- Вивчити сторінку “Контакти”. Чим більше інформації про компанію - тим краще. Бажано, щоб там були вказані адреси всіх офісів, опубліковані фотографії співробітників. Це є гарантією того, що компанія дбає про свою репутацію і завжди каже правду.

- Подивитися, як робиться замовлення. Як правило, перед початком робіт обговорюються всі нюанси, які потім прописуються в договорі. Наявність даного документа - ще одна гарантія для замовника. У ньому обумовлюються терміни і вартість виконання роботи, а також відповідальність за недотримання зобов’язань.

- Поспілкуватися з співробітниками веб-студії. Бажано домовитися про зустріч, оскільки живе спілкування дає максимум інформації. Ви відразу зможете оцінити робочу обстановку в компанії, а заодно професіоналізм співробітників: подивитися, як швидко вони відповідають на питання, наскільки детально і зрозуміло пояснюють незрозумілі вам моменти.

Зрозуміло, над вашим проектом повинна працювати ціла команда фахівців - дизайнерів, програмістів, верстальники, копірайтери, ваш персональний менеджер. Якщо ж при відвідуванні офісу компанії ви побачили, що в ній працює всього 5-10 співробітників, краще пошукати інший варіант.

Критерії для визначення надійного виконавця

Наостанок наведемо 5 основних критеріїв, за якими можна визначити, чи варто співпрацювати з конкретною веб-студією:

Портфоліо. Як згадувалося вище, воно повинно нараховувати десятки виконаних проектів. Бажано, щоб серед них були сайти вашої тематики.

Величина компанії. Якщо у фірми є кілька офісів, класний сайт, свій фірмовий стиль, візитки - це чітко говорить про її надійності і стабільності. Чим більше масштаби веб-студії - тим краще.

Гарантії. Наявність договору і його правильне складання - кращий доказ надійності компанії. Якщо в документі прописується можливість доробок протягом певного періоду - це взагалі чудово.

Професіоналізм співробітників. Менеджера по роботі з клієнтами ви можете “перевірити” при розмові по телефону, а програмістів і інших фахівців - під час обговорення деталей проекту при особистій зустрічі. Досвідчених співробітників видно відразу: вони пропонують розумні варіанти, чітко аргументують свою позицію, кажуть точно і по суті, а не шаблонними фразами.

Перелік послуг. Великі компанії пропонують не тільки розробку сайтів, але також просування в пошукових системах, настройку контекстної реклами, розкрутку в соціальних мережах, створення мобільних додатків. Як мінімум половина цих послуг вам знадобиться для подальшого розвитку інтернет-бізнесу, і величезним плюсом є те, що ви зможете замовити їх в одному місці.