У Каліфорнії почали випускати вино з марихуани

Вам коли-небудь доводилося куштувати абсент? Якщо знайомство і відбулося, навряд чи це було те саме легендарне зілля, яке кружляло голову Полю Верлену і Артюру Рембо або підстьобувало творче безумство Ван Гога на написання «Зоряної ночі». Хоча і сучасний напій здатний круто «знести дах». Але у «зеленої феї» (до речі, забороненої в низці країн) з'явився гідний конкурент. Адже в США стали випускати вино на марихуані.

Включити приємну музику і випити келих доброго вина після напруженого дня на роботі - справа хороша. А ще краще - придбати на сайті prazdnik-shop.com.ua оригінальний винний набір, подарувати його своїй дамі серця, і разом в романтичній обстановці посмакувати чудовим напоєм.

Але як закінчиться вечір в компанії напою Canna Vine передбачити важко. Напевно вже дуже весело і з бажанням з’їсти великий тортик за раз. Адже в це вино доданий справжнісінький канабіс. Медичний, правда, так що все цілком легально.

Крім специфічного відтінку і вираженого трав’янистого смаку, вино з канабісу зберегло всі «кращі» властивості своїх прабатьків. Звичайно, щоб дійсно «полетіти» від подібного напою, одним келихом явно не обмежитися. Експерти відзначають, що «перший ковток дає приємний рум’янець, а в кінці вечора вас чекає дійсно міцний сон».

За виробництво вина незвичайного отруйно-зеленого кольору взялися відразу кілька каліфорнійських компаній. Адже хоча марихуана легалізована вже в ряді американських штатів, тільки в Каліфорнії дозволено змішувати її з алкоголем. Знову-таки, суто в медичних цілях.

Але навіть в сонячній Каліфорнії купити зелене вино можна тільки при наявності ліцензії на медичну марихуану. Та й обійдеться подібне гурманство зовсім не дешево: мінімальний цінник становить 100 $ за пляшку.

І якщо ми вже заговорили про цей популярний у всьому світі напій, то вас мабуть зацікавить така новина: днями вчені з Університету Флориди виявили на Сицилії сліди найдавнішого вина. Його залишки були знайдені в великому глечику в печері під Агрідженто, повідомляє видання Il Giornale di Sicilia.

Група вчених на чолі з археологом Девідом Таназі змогла провести аналіз посуду і встановити, що він містить винну кислоту і натрієву сіль. Ці речовини, які зазвичай містяться в збродженому винограді, вказують, що в посудині зберігали вино.

Вік знахідки складає 6 000 років. Експерти прийшли до висновку, що хмільний напій був поширений на Апеннінах ще в епоху мідно-кам’яного віку, а не бронзового, як вважалося раніше.