Що собою являє церква “Відродження”, і секрети її популярності

В середині літа столицю України заповнили шанувальники нетрадиційної церкви "Відродження". Кияни з різних куточків столиці писали в соцмережах, що бачили великі групи людей різного віку в жовтих і синіх футболках в центрі міста і в спальних районах Києва.
фото з сайту update.com.ua

Журналіст популярного видання http://update.com.ua/ побувала на цьогорічному зібранні “Духовного центру” Відродження. Коледж Гора Мойсея”. Які її враження, висновки від побаченого і почутого?

Адепти нетрадиційної церкви приїхали до української столиці не просто так. З 4 по 29 липня в Києві у них проходить щорічний коледж “Гора Мойсея”. По суті, це такі ж проповіді, як і в звичайні дні, тільки вони проводяться щодня і спрямовані на “зцілення від алко \ нарко залежностей, зцілення від усіх хвороб” і т.д.

За номером телефону, який був зазначений на сайті нетрадиційної церкви, кореспондентові одного з популярних видань розповіли, що вільних місць в цьогорічному літньому коледжі “Гора Мойсея” вже немає. Якщо врахувати, що в Палаці Спорту зайняті всі 10 тис. місць, а вартість одного становить 100 доларів, то церква “Відродження” за 25 днів коледжу “Гора Мойсея” заробила 1 млн доларів.

На чолі нетрадиційної церкви “Відродження” стоїть виходець із Дніпропетровська Володимир Мунтян. Свою релігійну організацію він називає Духовний Центр “Відродження”, а себе називає пастирем і духовним настоятелем. “Відродження” є нетрадиційною харизматичною церквою, в основі якої лежить практика глосолалії. Суть цієї практики полягає в переконанні, що кожна віруюча людина, яка пережила «Хрещення Святим Духом», може отримати надприродний дар від Бога говорити на людських і \ або ангельських мовами.

Нетрадиційна церква “Відродження” була заснована в 1997 році в Дніпропетровську. Зараз у церкві понад 300 філій - в Україні, Росії та Білорусії.

Всеукраїнський союз церков заявив, що “Відродження” займається діяльністю, “близькою до окультних практик”. На зборах в тому ж Палаці Спорту Мунтян влаштовує масові сеанси вигнання бісів, а також запевняє, що людей можна легко вилікувати від ДЦП, раку та інших страшних хвороб.

Звіти про свою діяльність, у тому числі і про “чудесні одужання” Мунтян регулярно публікує на своїй сторінці в Facebook.