Британців, які ведуть здоровий спосіб життя, будуть матеріально заохочувати

Стало відомо, що національна служба охорони здоров'я Великобританії (NHS) розробляє бонусну програму для громадян, що стежать за своїм здоров'ям. За виконання фізичних вправ NHS даруватиме знижки в магазини і фітнес-клуби, а також квитки в кіно. Таким способом служба сподівається пробудити у британців інтерес до свого здоров'я, а, заодно, і зняти навантаження з медустанов.

Людям, що прагнуть вести здоровий, активний спосіб життя рекомендуємо сайт osporte.info. Саме тут ви знайдете багато цінного матеріалу щодо правильних ефективних тренувать різних частин тіла, здорового збалансованого харчування, розвитку мотивації до занять фізкультурою і спортом, наукових розробок у цій сфері.

Національна служба охорони здоров’я Великобританії планує ввести нову програму фітнес-заохочень в 10 районах, які входять в програму NHS Healthy New Towns, запущену в минулому році. Жителі обраних районів будуть фіксувати свої спортивні досягнення в додатку, а в нагороду за особисті рекорди організація надасть їм безкоштовні квитки в кіно, а також знижки у фітнес-клуби, торгові центри та магазини спортивного інвентарю.

NHS обговорює і інші ініціативи, що заохочують до здорового способу життя. Серед них - установка безкоштовних вуличних тренажерів, розмітка бігових доріжок, кулінарні уроки з приготування здорової їжі, безкоштовний велопрокат, а також вуличні кінотеатри та інші розваги, заради яких британцям захочеться виходити з дому.

У програмі, повні умови якої представлені у січні поточного року, зможуть взяти участь близько 170 000 жителів, повідомляє видання Guardian. Однак поки більшість інноваційних мікрорайонів знаходяться на стадії розробки.

Служба охорони здоров’я сподівається, що нагороди за здоровий спосіб життя допоможуть знизити навантаження на медичні установи і поліпшити здоров’я тисяч громадян. Варто зазначити, що у Британії багато людей з дитинства страждає на ожиріння. При цьому Великобританія щорічно втрачає 130 млн робочих днів через хвороби.

Нагороди за заняття спортом все частіше стали пропонувати і страхові компанії. Так, американська страхова компанія Aetna з 2018 року планує видавати своїм клієнтам розумні годинник Apple для контролю за харчуванням і фізичною активністю. John Hancock Financial також пропонує безкоштовні фітнес-трекери від Fitbit або Apple клієнтам, які досягли певних спортивних результатів.