SolarWindow перетворить звичайні вікна у прозорі сонячні батареї

Існує безліч розробок, що перетворюють вікна в сонячні батареї, але зазвичай їх ККД не перевищує порогу в 3%, що набагато нижче, ніж навіть у стандартних сонячних батарей (ККД до 20%). На тлі цих малоуспішних проектів розробка SolarWindow виглядає не тільки багатообіцяючою, але і найбільш прогресивною. Ця Мерілендського компанія стверджує, що доб'ється в 50 разів більшої ефективності при використанні спеціального покриття, яке наноситься на вікна.

Наноситися покриття може як на скло, перетворюючи вікна в прозорі сонячні панелі, так і на пластик, після чого відразу ж починає генерувати електрику навіть в похмуру погоду і при штучному освітленні.

Розробники стверджують, що традиційні сонячні панелі будуть поступатися їхньому покриттю в плані ефективності і собівартості, що дає можливість стверджувати, що вона зробить в майбутньому справжній фурор в галузі альтернативної енергетики. Термін окупності SolarWindow становить близько року, що в 5-10 разів менше, ніж у стандартних фотоелементів.

Покриття, яке наноситься на вікна, складається з безлічі компонентів і органічних сполук азоту, кисню, вуглецю і водню. Сам склад компанія тримає в секреті, акцентуючи увагу на тому, що найважливішим є безпосередньо активний перетворюючий шар і електроди, які відводять вироблену енергію.

Компанія заявляє, що термін експлуатації їх розробки складе 25 років. А для надійного захисту від впливу зовнішнього середовища, наноситися покриття буде на внутрішню частину вікна.

В даний момент виробник має намір випустити свою розробку на ринок не пізніше 28 місяців. А наразі покупцям доступні вікна з наночастинками, що перетворювати світло в енергію. Лос-Аламоська лабораторія (США) домоглася ККД в 3,2% для свого вікна - сонячної батареї

Наночастки, які вбирають в себе сонячні промені, є квантові точки, в складі яких мідь, сірка, індій і селен. Кадмій і інші токсичні види металів були виключені зі складу, що зробило розробку більш екологічною і безпечною. Нові вікна не спотворюють світло, так як квантові точки вбирають повний спектр. Єдиний недолік технології - її дорожнеча.

Отримати консультацію або купити обладнання для сонячної електростанції в Івано-Франківську в компанії ЕКО ЕНЕРГІЯ ® за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Гетьмана Мазепи, 72.