Пластична хірургія: міфи і реальність

Пластична хірургія досить сміливо увійшла в життя багатьох людей. Популяризація та її масове використання привели до того, що часто ми формуємо помилкове судження з приводу пластичної хірургії, що у свою чергу призводить до несвоєчасного звернення до лікаря, формування необґрунтованих страхів.

Пластика: основні помилкові судження

Існуючі міфи щодо пластичної хірургії обличчя не мають під собою грунту і упереджені. Часто пацієнти затягують зі зверненням до лікаря, так як вважають, що показанням до проведення операції може бути досягнення 45-річного віку. Насправді проводити підтяжку обличчя найкраще тоді, коли почалися незворотні зміни в бік старіння. А щодо вибору лікаря, то пластичний хірург Максим Иванчук є справжнім спеціалістом у цій області, у цьому ви зможете переконатися о відгукам на сайті otzyvua.net.

Розглянемо інші популярні упередження.

Одна підтяжка омолоджує на десятки років

В процесі життя біологічні клітини втрачають еластичність, тонус і зазнають різні зміни на рівні обмінних процесів. З цієї причини хірургічне втручання може стати лише однією ланкою в комплексі з догляду за шкірою, що в’яне. Не можна розраховувати на пластичну операцію, як єдиний спосіб тотального омолодження. Хороший результат можливий після проходження ряду супутніх процедур.

Після імплантації молочних залоз жінка втрачає здатність годувати дитину грудьми

Одна з найбільш популярних помилок людства. Підстав для подібних висновків не існує. На сьогоднішній день пластичні хірурги використовують різні методики установки імплантів, вважаючи за краще виключно безпечні способи доступу. Мамопластика абсолютно не впливає на природне призначення жінки. Єдина умова: для планування вагітності після операції повинно пройти не менше півроку.

Встановлені імпланти викликають рак і вибухають в літаку, плавляться від спеки, витікають і схильні до розривів всередині тіла

В ході тривалих досліджень було виявлено, що виникнення раку у жінок з імплантами або без них не має показового зв’язку. Сучасні високоякісні імпланти не роблять ніякого впливу на ймовірність розвитку ракових утворень. Ніяких аутоімунних та інших змін після пластичної операції в організмі жінки не відбувається. Імпланти не вибухають від перепадів тиску, тому з ними можна вести звичний спосіб життя. Установка імплантів не є підставою для відмови від перельотів на літаку і пірнання в море.

Структура імпланта нагадує густий гель або мармелад, тому він фізично не може витекти, розірватися або розплавитися. Імпланти не здатні нагрітися більше за температуру людського тіла. Основні фірми використовуваних імплантів мають довічну гарантію.

Після операції не залишається шрамів і рубців

Пластична хірургія передбачає проникнення під захисний шар шкірного покриву. Неможливо здійснити цей процес, не пошкодивши цілісність шкіри.

Такі процедури, як ринопластика, традиційно проводяться з розрізами всередині носової порожнини. Слідів після таких операцій пацієнт не помічає візуально. Ліпосакція і видалення зайвої шкіри на тілі не можуть не залишити шрамів. Але кваліфікований пластичний хірург може провести операцію віртуозно, залишивши ледь помітні сліди втручання. Також важливим є дотримання рекомендацій по догляду.

Мамопластика проводиться максимально акуратно, шрам по ореолі соска непомітний після загоєння. Пластична хірургія покликана робити людей гарнішими, тому всі рубці і шрами залишаються на максимально непомітних місцях.

Після першої пластичної операції людина впадає в залежність і не може зупинитися, мріючи повністю змінити своє тіло

Цей міф не має ніякого відношення до реальної дійсності. Зазвичай до пластичних хірургів звертаються з однією глобальною проблемою, яка найбільше хвилює пацієнта. Це може бути вроджений фізичний недолік, або природне бажання трохи змінити форму носа, збільшити природний розмір молочних залоз. Найчастіше люди вирішують саме хвилюючу проблему, тому не треба побоюватися операції. Після усунення виявленого дефекту зовнішності, можна насолоджуватися своєю найкращою версією себе.