Lego представила найбільший і найскладніший набір в своїй історії

У Lego багато відмінних наборів, але недавно компанія анонсувала найбільший набір конструктора. Таким став Ultimate Collector's Millenium Falcon - гігантський набір для збірки «Тисячолітнього Сокола», знаменитого космічного корабля з «Зоряних Воєн».

Новий набір - один з найскладніших в історії датської компанії: він складається з 7541 елемента, тут опрацьовані навіть найдрібніші деталі відсіків «Сокола», і зовні іграшка представляє із себе практично повну копію легендарного корабля Хана Соло з фантастичної саги Лукаса. До речі, в інтернет-магазині Smartchild.net можна придбати не менш цікаві конструктори і інші захоплюючі розвиваючі ігри для дітей різного віку.

Зібрати Ultimate Collector’s Millenium Falcon можна в двох варіантах: в «оригінальному» вигляді з трьох перших частин «Зоряних воєн» і в тому, в якому він з’явився в «Пробудження Сили». У набір також входять десять мініатюрних фігурок персонажів франшизи: молодий Хан Соло, дроїд C-3P0, принцеса Лея, Чубакка, BB-8, постарілий Хан з сьомої частини, Рей, Фінн і два Поргі. Новий набір за ціною $ 800 надійде в продаж 1 жовтня і стане не тільки найбільшим, але ще і найдорожчим в портфоліо Lego.

До анонса оновленого Ultimate Collector’s Millenium Falcon найбільшим набором Lego була його попередня версія, випущена в липні 2007-го - той «Сокіл» складався з 5195 деталей.

Варто зазначити, що корпорація Lego щорічно виробляє нові серії конструкторів, з кожним днем фантазія у розробників компанії все більше розвивається, в зв’язку з цим, і ціни на кожен новий набір стають вищими. На тлі дорогих наборів лего, виділяється одна деталь, вона вийшла дуже малим тиражем і ніколи не надходила у відкритий продаж.

 У 1979-му році на німецькій фабриці Lego з’явилася традиція: співробітників, які пропрацювали на виробництві більше 25-ти років, нагороджували золотою цеглинкою з конструктора Лего. Вона була досить маленьких розмірів (2 х 4 см), зате зроблена з чистого золота.

На перший погляд, ціна здається дуже високою, проте не варто забувати, що дана деталька є рідкісним раритетом, і в усьому світі їх дуже мало. У комплекті з ювілейним виробом йде колекційна коробочка, оброблена оксамитом.

Таким незвичайним подарунком преміювали всього двох співробітників фабрики і подарували кільком важливим діловим партнерам, а в 1981-му році традиція зійшла на «ні».

Нещодавно в одному зі спеціалізованих Інтернет-магазинів була виставлена остання цеглинка Lego з золота, оцінена в суму 15 тисяч доларів. Вона продавалася в оригінальній подарунковій упаковці 1979 го року з логотипом “LEGO”. Назва останньої золотої Лего-цеглинки, купленої невідомим колекціонером - Цегла Заздрості (Brick Envy).